DA LI SE VRATIO STARI SALAH? Forma se mora potvrditi i protiv "čekićara"

V.D.

19. 10. 2022. u 19:04 >> 19:04

VEČERAS od 20.30 Liverpul će dočekati ekipu Vest Hema

ДА ЛИ СЕ ВРАТИО СТАРИ САЛАХ? Форма се мора потврдити и против чекићара

FOTO: Tanjug/AP

U okviru 12. kola Premijer lige puleni Jirgena Klopa pokušaće pobedom da uhvate priključak za mestima koja vode u evropska takmičenja, ali posao neće biti lak jer u goste stižu nezgodni "čekićari".

Liverpul se probudio! Nakon sjajne pobede u Glazgovu od 7:1 slavili su u derbiju protiv šampiona Mančester sitija minimalnim rezultatom i trenutno se nalaze na osmoj poziciji u prvenstvu sa 13 bodova, ali i mečom manje u odnosu na današnjeg rivala.

Svi su u Liverpulu strepeli zbog forme Erlinga Holanda, ali desilo se ono što navijači crvenih već dugo iščekuju, a to je povratak u staru golgetersku formu njihovog najboljeg igrača Mohameda Salaha, koji se pobrinuo za prvi poraz "građana" u šampionatu ove sezone.

Bio je to mat u dva poteza u 75. minutu meča. Iskoristio je napadač domaćih asistenciju golmana Alisona koji je uhvatio loptu nakon centrašuta De Brujnea i ispucao je ka centru.

Salah je nadmudrio nesmotrenog Kansela, pobegao mu, izašao pred golmana Edersona i matirao ga za 1:0.

Pre pobedonosnog gola, Salah se u 53. minut našao u identičnoj situaciji, izašao pred Edersona, međutim, sjajni golman Sitija je reagovao u svom stilu i sačuvao mrežu.

Na drugoj strani, već u narednom napadu, Fil Foden je zatresao mrežu, ali je pogodak poništen zbog prethodnog prekršaja Holanda nad Fabinjom.

Liverpul cele sezone ne može da pronađe prošlogodišnju formu iz prvenstva kada su se za titulu borili do samog kraja. Nešto bolje stoje u Ligi šampiona gde se nalaze na drugoj poziciji u grupi iza Napolija koji ih je deklasirao u prvom kolu tog takmičenja.

Sa druge strane, ekipa Vest Hema polako izlazi iz krize i u seriji je od tri meča bez poraza. Imali su nešto slabiji početak prvenstva ali to se može pripisati i teškom rasporedu. Trenutno se nalaze na 13. poziciji sa 11 osvojenih bodova. 

U Ligi konfencija puleni trenera Mojesa igraju sjajno i lideri su sa maksimalnih 12 bodova u svojoj grupi.

Klop i dalje ima dosta problema sa povredama i neće moći da računa na večerašnjem susretu na nekoliko važnih igrača poput Luisa Diaza, Dioga Žote i Džoela Matipa, dok su već duže povređeni Okslejd Čemberlejn, Nabi Keita i Artur, a pod znakom pitanja je i Ibrahima Konate koji je preskočio meč sa Sitijem.

Kod gostiju je situacija nešto povoljnija. U timu neće biti duže povređeni Najif Aguerd, Maksvel Korne, dok su pod znakom pitanja Zuma i Douson.

Tradicija je u potpunosti na strani Liverpula, a na poslednjih 15 mečeva Vest Hem je uspeo da slavi samo jednom i to prošle sezone na svom stadionu u okviru Premijer lige, ali je poslednji susret na "Enfildu" završen minimalnom pobedom domaćih.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!