MILIONI SE MORAJU OPRAVDATI: "Svrake" kljucaju "karamelice"

V.D.

19. 10. 2022. u 12:08

VEČERAS od 20.30 Njukasl dočekuje Everton

МИЛИОНИ СЕ МОРАЈУ ОПРАВДАТИ: Свраке кљуцају карамелице

FOTO:EPA

Meč 12. kola igraće se na "Sent Džejms parku" u Njukaslu.

Domaći tim je u dobroj formi. Doživeli su samo jedan poraz na deset mečeva od Liverpula i trenutno se nalaze na šestoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. "Svrake" su zabeležile čak šest remija ove sezone i ukoliko žele da sledeće godine igraju u Evropi moraće da krenu više da pobeđuju.

Everton koji sa klupe predvodi čuveni Frenk Lampard igra po sistemu toplo-hladno, nakon prva dva uvodna poraza u prva dva kola vezali su šest mečeva bez poraza, da bi ponovo krenuli sa porazima u prethodna dva kola kada su izgubili od Mančester junajteda i Totenhema.

Trenutno se nalaze na 14. poziciji sa 10 osvojenih bodova.

Njukasl je uložio ogroman novac u pojačanja od kada je vlasništvo nad klubom preuzeo bogati saudijski princ i ambicije su velike. Ono čime se mogu pohvaliti je najbolja odbrana u ligi jer su na deset mečeva primili samo devet golova, dok su postigli 17. 

Svakako, ono što je najveći problem za ekipu trenera Edija Houa je povreda Aleksandera Isaka za kog je Real Sosijedadu plaćeno 70 miliona evra. Pored Šveđanina povređeni su i rezervisti Darlou, Kraft i Riči, dok je nastup sjajnog Francuza Alana Sent Maksimana pod znakom pitanja. 

Legenda Čelsija nema većih muka prilikom sastavljanja tima jer će ponovo van protokola biti samo već duže vreme povređeni Godfri, Mina, Paterson i Taunsend.

Što se tiče međusobnih susreta, tu je situacija potpuno izjednačena, bar što se tiče poslednjih deset mečeva. Oba tima imaju po četiri pobede, dok je dva puta bilo nerešeno. 

Prošle sezone u prvom delu šampionata slavio je Njukasl, dok im se Everton revanširao na "Gudisonu". 

Mi verujemo da će večeras Njukasl opravdati ulogu favorita i upisati nova tri boda pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)