CRVENO-BELI DERBI U SRPSKOJ ATINI: Zvezda nastavlja šampionski niz?

V.D.

20. 10. 2022. u 11:21

VEČERAS od 18.55 u Novom Sadu očekuje nas zaostali meč petog kola Mocart bet Superlige Srbije

ЦРВЕНО-БЕЛИ ДЕРБИ У СРПСКОЈ АТИНИ: Звезда наставља шампионски низ?

FOTO: FK Crvena zvezda

Aktuelni šampion dolazi u goste ekipi Vojvodine koja je u seriji od tri meča bez pobede.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na prvoj poziciji na tabeli u domaćem šampionatu sa ukupno 35 bodova. Izabranici Miloša Milojevića su pobedili na 11 utakmica, dok su dva puta odigrali nerešeno protiv Partizana i TSC-a, uz ukupnu gol-razliku 38:5.

U poslednjem kolu Zvezda je savladala Radnički 1923 na stadionu „Čika Dača” minimalnim rezultatom, a jedini gol za lidera na tabeli postigao je Aleksandar Katai sa bele tačke. 

 
Vojvodina zauzima šesto mesto na tabeli Superlige Srbije sa ukupno 23 osvojena boda. „Stara dama” iz Novog Sada je uz to zabeležila gol-razliku 21:14. U prethodnom kolu, Vojvodina je remizirala na gostujućem terenu sa ekipom Novog Pazara, rezultatom 1:1. Jedini pogodak za Novosađane postigao je Aleksandar Busnić. Pre toga Vojvodina je poražena u vojvođanskom derbiju od ekipe TSC Bačke Topole sa 2:1 na svom terenu, a težak poraz je doživela i od Partizana u Beogradu, rezultat na semaforu je bio 4:1.

Zanimljivo je da je trenutno najbolji strelac Crvene zvezde bivši igrač Vojvodine Aleksandar Katai sa pet golova u ligi, dok je kod Novosađana najbolji strelac Veljko Simić, bivši igrač Zvezde sa istim brojem pogodaka.

Na konferenciji za medije govorili su upravo Katai i trener Miloš Milojević.

Oni su istakli da i pored serije od devet pobeda koju Crvena zvezda ima na "Karađorđu" u utakmicu ulaze sa oprezom i respektom prema protivniku.

Ono što može da obraduje "delije" je to što će Aleksandar Dragović biti u timu na večerašnjem meču.

Govorio je popularni Magiko i o predostojećim evropskim izazovima.

- Preostalo je da se odigraju još dve utakmice i svesni smo da ako u njima ostvarimo pozitivne rezultate možemo da prezimimo u Ligi Evrope. Dobro poznajemo ekipe Trabzona i Monaka i pokušaćemo da u naredna dva duela budemo na visini zadatka, iako nema sumnje da se radi o ozbiljnim klubovima. Ipak, to nas ne sprečava da budemo optimisti pred evropske mečeve koji slede, jer mi smo Crvena zvezda i uvek razmišljamo u skladu sa veličinom kluba - zaključio je Aleksandar Katai.

Što se tradicije tiče, ona je apsolutno na strani Crvene zvezde. Vojvodina nema više od šest godina pobedu nad večerašnjim rivalom.

Odigrano je ukupno 206 mečeva. Zvezda je izlazila kao pobednik iz 118 duela, rezultat je bio nerešen 48 puta, a Novosađani su slavili na 40 utakmica. Zanimljiva činjenica je da je lopta "zatresla mrežu" 604 puta, a gol-razlika je na Zvezdinoj strani i iznosi 389:215.

 

Poslednji susret Crvene zvezde i Vojvodine je odigran 1. maja ove godine u okviru četvrtog kola plej-ofa domaćeg prvenstva, a aktuelni šampion je slavio sa ubedljivih 3:0. U listu strelaca se dva puta upisao Katai, dok je jednom mrežu protivnika pogodio i Milan Pavkov.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGADIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu