KONAČNO SE IGRA! ''Tobdžijama" dovoljan bod za nokaut fazu

M.T.

20. 10. 2022. u 10:01

Odlična forma londonskog tima.

КОНАЧНО СЕ ИГРА! Тобџијама довољан бод за нокаут фазу

FOTO: EPA

Trebalo je Arsenal i PSV da svoj meč drugog kola grupe "A" Lige Evrope odigraju još 15. septembra, ali je smrt kraljice Elizabete II dovela do odlaganja tog meča, pa će ''tobdžije'' dočekati na ''Emiratima'' ''filipsovce'' večeras od 19 časova.

Ekipa Mikaela Artete nalazi se u odličnoj poziciji u grupi Lige Evrope pošto iz tri odigrana kola ima maksimalnih devet osvojenih bodova i nalazi se na prvom mestu, a večeras joj je protiv PSV-a dovoljan i bod da bi se plasirala u nokaut fazu. Ukoliko bi ''tobdžije'' savladale holandski tim, onda bi im u preostala dva kola bila potrebna samo dva boda da bi obezbedili prvu poziciju koja donosi direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Arsenal je u sjajnoj formi pošto je slavio na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, a poslednji poraz je doživeo još pre mesec i po dana od Mančester junajteda u Premijer ligi. Londonski klub trenutno je na prvoj poziciji u engleskom šampionatu sa devet pobeda i jednim porazom, osvojivši 27 bodova, četiri više od Mančester sitija koji je u prethodom kolu poražen od Liverpula.

Ni PSV iz Ajndhovena ne može da se žali na formu. ''Filipsovci'' su u seriji od četiri pobede u svim takmičenjima posle iznenađujućeg poraza od Kambura u holandskom šampionatu. U prethodnom kolu domaćeg prvenstva je PSV savladao Utreht i nalazi se na drugom mestu tabele sa bodom manje od vodećeg Ajaksa.

PSV kao i Arsenal nema poraz u Ligi Evrope u prethodna tri kola, ali za ''tobdžijama'' zaostaje na tabeli dva boda zahvaljujući remiju protiv Bodo Glimta.

I dalje Mikel Arteta ima prilično problema sa povredama pošto u timu nema Emila Smita Roua i Mohameda Elnenija, dok je igranje Oleksandra Zinčenka pod velikim znakom pitanja zbog povrede, kao i Gabrijela Martinelija koji se razboleo. Iste, ako ne i veće muke muče i Ruda van Nistelroja. Neće u sastavu ''filipsovaca'' biti Jorbea Vertesena, Ismaela Saibarija, Olivijea Boskaljija i Marka van Ginkela. Ipak ima i dobrih vesti za navijače PSV-a pošto se u tim vraćaju Noni Madueke, Luk de Jong i Mauro Junior.

Ova dva tima imaju istoriju susreta u evropskim kupovima, ali je to do sada uvek bilo u Ligi šampiona, dok će ovo biti prvi put da igraju međusobno u Ligi Evropi. Na dosadašnjih šest odigranih utakmica Arsenal je ostvario dve pobede, PSV jednu, a tri meč su završena nerešenim rezultatom. Zanimljivo da osim na njihovom prvom međusobnom meču koji je Arsenal dobio sa 4:0, na preostalim nije bilo više od dva gola.

NAŠ TIP: 1H&2-5 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)