ČETIRI MEČA BEZ POBEDE JE PREVIŠE: Osasuna mora kako zna i ume da savlada Espanjol

M.T.

20. 10. 2022. u 08:49

EKIPA iz Pamplone doživela dva uzastopna poraza.

ЧЕТИРИ МЕЧА БЕЗ ПОБЕДЕ ЈЕ ПРЕВИШЕ: Осасуна мора како зна и уме да савлада Еспањол

Profimedia

Odlično je počela sezonu Osasuna, ali je tim iz Pamplone počeo ozbiljno da se sapliće i večeras od 20 časova će dočekati u okviru 10. kola španskog šampionata na svom ''El Sadaru'' ekipu Espanjola sa namerom da ponovo oseti kako je to pobediti.

Već četiri kola Osasuna ne zna za pobedu u La ligi. Posle odličnog početka sezone i četiri trijumfa uz samo jedan poraz u prvih pet kola, u naredna četiri Osasuna je tri puta izgubila i samo jednom odigrala nerešeno. U poslednja dva kola je ekipa srpskog internacionalca Darka Brašanca oba puta poražena od Valensije i Viljareala. Sve to je dovelo do toga da Osasuna na tabeli sada zauzima deveto mesto sa 13 osvojenih bodova i negativnom gol-razlikom.

Klub iz Pamplone se baš i nije istakao po efikasnosti u dosadašnjem toku šampionata pošto je u devet kola postigao devet golova i nalazi se među najgorim napadima u ligi. Ipak, protiv Espanjola bi Osasuna trebalo da bez poteškoća dođe od golova.

Klub iz Katalonije je tek za nijansu uspešniji u napadu od Osasune, ali je i lošiji u odbrani sa 16 primljenih golova. Posle četiri kola Espanjol je konačno uspeo da ostvari pobedu i to prvu ove sezone pred domaćim navijačima minimalnim rezultatom protiv Valjadolida, ali i prvu na svom terenu još od aprila odnosno prošle sezone.

Epsanjol je u pobedi protiv Valjadolida tek drugi put ove sezone uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutu, ali to je podatak koji svakako može da raduje trenera Dijega Martineza bez obzira na to što će odbrana biti na ozbiljnom ispitu protiv Osasune.

Osasuna nema mnogo problema što se tiče sastava tima jer će izostati samo Kike Saverio zbog povrede, dok Ruben Penja mora da odsluži tri utakmice suspenzije. Ipak, u tim se vrać Unai Garsija koji je bio suspendovan jedan meč. Vrlo je slična situacija i u Espanjolu pošto će zbog povrede odsustvovati samo Adria Pedrosa, a u tim se vraća posle odrađene suspenzije Martin Brajtvajt.

Međusobni skor ovih timova u poslednjih 10 odigranih utakmica je za nijansu na strani Osasune koja je slavila u četiri meča, dok je Epsanjol tri puta uspeo da pobedi i tri meča su završena nerešeno. Prošle sezone su obe utakmice ova dva tima okončane remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić