"GOREĆE" U PIREJU! PAOK bez Živkovića napada šampiona!

V.D.

17. 10. 2022. u 10:10

U poslednjem meču osmog kola Super lige Grčke danas od 19 časova gledaćemo derbi između Olimpijakosa i PAOK-a.

ГОРЕЋЕ У ПИРЕЈУ! ПАОК без Живковића напада шампиона!

Foto: Profimedia

Obe ekipe imaju start nacionalnog šampionata ispod očekivanja. Domaći Olimpijakos se nalazi na četvrtoj poziciji sa 14 bodova i gol-razlikom 11:5, dok su gosti iz Soluna šesti sa 12 bodova i gol-razlikom 7:5. Lider u prvenstvu je za sada maksimalni Panatinaikos koji sa klupe vodi srpski stručnjak Ivan Jovanović, a trenutno imaju 24 osvojena boda uz samo dva primljena gola na osam mečeva.

Olimpijakos kao prošlogodišnji šampion Grčke startovao je evropsku odiseju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ga je u dvomeču ubedljivo porazio Makabi Haifa ukupnim rezultatom 5:1. Evropske kvalifikacije su nastavili u Ligi Evrope gde su do grupne faze stigli uz dosta sreće jer su na penale slavili protiv Slovana iz Bratislave i Apolona.

U grupnoj fazi Lige Evrope im tek ne cvetaju ruže, jer su nakon četiri kola poslednjeplasirani na tabeli grupe "G" sa samo jednim bodom koji su izborili u poslednjem kolu na gostovanju Karabagu i u naredna dva kola im ostaje borba sa Nantom za treću poziciju koja vodi u Ligu konferencija.

Svoju evropsku priču solunski crno-beli koji su vicešampioni države su okončali još u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, gde ih je bugarski predstavnik Levski savladao ukupnim rezultatom 3:1.

Grčki medijski magnat Evangelos Marinakis, koji u vlasništvu pored Olimpijakosa ima i novog Premijerligaša Notingem Forest, uložio je ogroman novac ovog leta u pojačanja za oba kluba, ali za sada su rezultati jako slabi.

U Olimpijakos su stigli Hames Rodrigez, Marselo, Sime Vrsaljko, Pep Biel, Abubakar Kamara, Sedrik Bakambu i mnogi drugi, ali rezultata još nema. Promenjen je i trener. U klub se vratio iskusni Španac Mičel kome je ovo drugi mandat u timu iz Pireja i uspeli su da vežu dve pobede u prvenstvu, dok su na evrosceni rezultati i dalje jako loši.

Gosti iz Soluna koji u poslednja tri kola ne znaju za pobedu će na ovom meču biti oslabljeni. Zbog crvenog kartona na meču protiv Levadiakosa u timu neće biti srpski reprezentativac Andrija Živković. Mičel neće moći da računa na prvu zvezdu tima Hamesa Rodrigeza koji je propustio i meč protiv Karabaga.

Ovo će biti 188. okršaj ova dva tima, a Olimpijakos je uspešniji sa 93 pobede, naspram 59 trijumfa PAOK-a. 

Na poslednjem susretu ova dva tima bilo je nerešeno na stadionu "Karaiskakis". 

Olimpijakos je favorit na ovom meču, ali s obzirom na to da je derbi meč u pitanju, odlučili smo se za igru na golove.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”