ROMU POSLE INTERA ČEKA JOŠ JEDAN VELIKI ISPIT: Betis testira Morinjov šampionski karakter

Novosti online

06. 10. 2022. u 10:56

ANDALUŽANI stižu u Rim.

РОМУ ПОСЛЕ ИНТЕРА ЧЕКА ЈОШ ЈЕДАН ВЕЛИКИ ИСПИТ: Бетис тестира Морињов шампионски карактер

Foto: Profimedia

Dovođenjem Žozea Morinja na klupu Rome "vučica" je nagovestila napad na Skudeti. Rimljani potajno merkaju trofej, četiri boda zaostatka u odnosu na Napoli i Atalantu su dostižna, a trijumf nad Interom (2:1) pokazao je da šampionski gen portugalskog stručnjaka polako ali sigurno uzima sve veći mah.

Moraće Roma tako da igra u kontinuitetu, večeras klub sa "Olimpika" ima još jedan veliki ispit. Na kultni stadion u okviru trećeg kola grupe "C" Lige Evrope stiže Betis.

Roma nas ove sezone definitivno neće oduševiti atraktivnom igrom, ali pokazuje znake koje karakterišu jedan ozbiljan tim, za razliku od nekih razočaravajućih sezona poslednjih godina. Ekipa Žozea Morinja definitivno ima posebnu moć preživaljavanja u derbijima ove sezone. Bila je spremna da iskrvari na "Đuzepe Meaci", ali je izdržala velike napore i onda kaznila Inter za brojne promašaje, pa se probila na šesto mesto Serije A i pokazala da je spremna da se bori za najviše domete ove sezone.

Romi je bilo najteže da "preživi" prvih pola sata utakmice. Pogotku Dimarka, kojem je kumovala prilično loša intervencija Ruja Patrisija, prethodio je poništen gol Edina Džeka, posle odlične akcije domaćina u 10. minutu utakmice. U toj seriji naleta, "vučica" je dobro prošla i posle pokušaja Hakana Čalhanoglua u 21. minutu utakmice.

Golmana Handanovića su dva puta uzastopno pre primljenog gola na muke stavili Leonardo Spinacola i Paulo Dibala, nakon čega je Argentinac još jednom pokazao kakav je majstor. Na izvrstan način je prva zvezda Rome uhvatila volej posle centaršuta Spinacole i poslala neodbranjiv udarac u domaću mrežu. Konačan rezultat postavio je Kris Smoling u 75. minutu. Pelegrini je sjajno izveo prekid nakon kojeg je u skoku najviši bio engleski štoper.

Betis godinama unazad ulaže veliki novac u tim. To je počelo da se isplaćuje. Andalužani su sada jedna od najboljih ekipa u španskoj Primeri, trenutno su na četvtoj poziciji - mestu koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona. Ipak, izabranici iskusnog Manuela Pelegrinija poraženi su minulog vikenda od Selte minimalnim rezultatom.

Zeleno-beli imaju maksimalan učinak u grupi "C", Roma zaostaje tri boda, ali eventualnim trijumfom praktično bi preuzela lidersku poziciju od kluba iz Andaluzije.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna