JUVEU NE CVETAJU RUŽE: Alegriju se drma klupa, Vlahović i Kostić moraju bolje

Novosti online

18. 09. 2022. u 08:14

"STARA DAMA" je na konopcima.

ЈУВЕУ НЕ ЦВЕТАЈУ РУЖЕ: Алегрију се дрма клупа, Влаховић и Костић морају боље

FOTO: Tanjug/AP

Iako nema poraz od početka nove sezone u Seriji A, Juventus ne igra u skladu sa očekivanjima. "Stara dama" upisala je samo dva trijumfa uz četiri remija, dok je u Ligi šampiona poražena u oba meča, a posebno iznenađujući bio je onaj protiv Benfike u Torinu (1:2). Italijanski velikan na terenu deluje bezidejno, nemoćno i troma, što je jasan signal da nešto mora da se menja. Priliku za eventualni napredak, kako na tabeli, tako i na psihiloškom planu, "bjankoneri" imaju danas od 15 časova kada gostuju novajliji u eliti - Monci.

Izabranici Masimilijana Alegrija idealno otvorili utakmicu protiv Benfike i poveli preko Arkadijuša Milika u 4. minutu. Međutim, crne rupe u defanzivi lisabonski klub je umeo da iskoristi i da posle Makabi Haife savlada i drugog rivala.

Poljski napadač još jednom je potvrdio da bi povratak u Italiju mogao da donese i njegov potpuni preporod, te je posle dva gola u prvenstvu prvi put zatresao mrežu i na međunarodnoj sceni. Vrlo dobar centaršut Paredesa iz slobodnog udarca sa desnog boka Milik je dočekao na oko deset metara ispred bliže stative i preciznim udarcem glavom poslao loptu u malu mrežu.

Početak utakmice nagoveštavao je dugo iščekivano buđenje Juventusa, ali je zapravo imao obrnuti efekat te je dodatno motivisao goste koji su nekoliko puta preko Ramosa stavljali na muke Matiju Perina. Iako je golman torinskog kluba uspeo da ostane nesavladan pred naletima rivala, u 43. minutu bio je primoran da izvadi loptu iz mreže pošto je Žoao Mario rutinski realizovao jedanaesterac. Najstrožoj kazni za Benfiku prethodila je nesmotrena reakcija Miretija koji je nagazio Ramosa i tako poklonio priliku protivniku da neutrališe zaostatak sa bele tačke.

Po scenariju iz prvog poluvremena Juventus je i posle odmora prvi pretio, ponovo preko Milika, a nakon promašaja poljskog centarfora usledila je nova ofanziva Portugalaca koji su već u 55. minutu režirali potpuni preokret. Udarac Rafe Silve Perin je uspeo da zaustavi, ali je odbijena lopta stigla do Davida Neresa koji je bio precizniji od svog saigrača.

Rivala u nokdaunu mogli su da u narednih 15 minuta potpuno dotuku Rafa Silva i David Neres, međutim nakon što nisu realizovali svoje šanse došli su u situaciju da strepe od Kina i Dušana Vlahovića. Srpski centarfor čak je i pogodio mrežu, međutim nakon očiglednog ofsajda te je gol opravdano poništen.

Monca je za jednog debitanta u Seriji A dosta uložio u tim. Na "Briantea" je stigla nekolicina iskusnih igrača, ali za sada to ne daje rezultate. Izabranici Đovanija Strope poslednji su na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom uz gol razliku 3:14.

Sve sem trijumfa Juventusa predstavljaće veliko iznenađenje koje bi moglo da košta posla Masimilijana Alegrija.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?