OBA TIMA MORAJU DA SE VADE! Pred start Lige Evrope doživeli su poraze

M.T.

08. 09. 2022. u 08:26

Prvi put se ove dve ekipe sastaju u evropskim takmičenjima.

ОБА ТИМА МОРАЈУ ДА СЕ ВАДЕ! Пред старт Лиге Европе доживели су поразе

Foto: Profimedia

PSV je želeo ove sezone da igra u Ligi šampiona, ali će tim iz Ajndhovena morati da se zadovolji Ligom Evrope u okviru koje večeras od 18.45 u prvom kolu grupe "A" na ''Filips areni'' dočekuje norveški Bodo Glimt, a ovo će biti prvi susret ovih ekipa u evropskim klupskim takmičenjima. Pored ova dva tima, u grupi A se nalaze još Arsenal i Cirih.

Tim iz Ajndhovena kojeg sa klupe predvodi Rud van Nilsteroj sve do prethodnog vikenda nije znao za poraz u prvenstvu Holandije. Međutim, PSV je sa 2:1 poražen od Tventea u šampionatu i posle pet kola "filipsovci" imaju učinak od četiri pobede i jednog poraza uz osvojenih 12 bodova i zauzimaju četvrtu poziciju iza AZ Alkmara, Fejnorda i vodećeg Ajaksa.

PSV je imao priliku da igra u Ligi šampiona, ali je holandski tim poklekao na poslednjoj prepreci pošto nije uspeo da u dvomeču bude bolji od Glazgov Rendžersa, pa im je kao uteha ostala Liga Evrope.

Kao što je slučaj bio sa PSV Ajndhovenom, norveški Bodo Glimt je takođe došao na korak od plasmana u Ligu šampiona kroz kvalifikacije, ali je zastao na poslednjem stepeniku protiv zagrebačkog Dinama. Bodo je u prvom meču stigao do minimalne pobede, da bi u revanšu norveški šampion poklekao tek u produžetku pa je morao da se zadovolji Ligom Evrope.

Još jedna sličnost večerašnjih protivnika je u tome što je i Bodo Glimt kao uvertiru pred ovaj duel poražen u domaćem šampionatu. Posle nešto više od dva meseca, Bodeov skalp uspeo je da skine Molde koji je trijumfovao sa 4:1. Upravo je Molde na prvom mestu u Norveškoj sa 10 bodova više od Bodo Glimta posle pobede proteklog vikenda.

Rud van Nilsteroj ima dosta problema kada su u pitanju povrede. Za današnji susret sigurno ne može da računa na Jorba Vertesena, Marka van Ginkela, Nonija Maduekea i Mauro Žuniroa. Takođe su odranije među povređenom igračima Fode Fofana, Luk de Jong, Fredrik Opegard i Oliver Boskalji.

Situacija je mnogo bolja za Kjetila Knutsena, trenera Bodo Glimta. Knutsen za meč protiv PSV-a ne može da računa samo na igrače koji su već duže povređeni poput Sondre Feta, Ola Solbaken i Bree Moa. Jedini je pod znakom pitanja Amal Pelegrino koji se povredio protiv Moldea i nije još uvek sigurno da će igrati protiv PSV-a.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,6)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati