FINSKA SLEĆE U BUKUREŠT: Očajni Rumuni nemaju pravo na novi kiks

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:42

NAŠE istočne komšije poražene još nisu upisale bod, a da stvar bude gora, izabranici Edvarda Jordaneskua još nisu postigli pogodak.

ФИНСКА СЛЕЋЕ У БУКУРЕШТ: Очајни Румуни немају право на нови кикс

Foto AP

Fudbalska reprezentacija Rumunije očajno je startovala novi ciklus Lige nacija. Naše istočne komšije poražene još nisu upisale bod, a da stvar bude gora, izabranici Edvarda Jordaneskua još nisu postigli pogodak.

Priliku za tako nešto imaju večeras od 20.45 na svom terenu u Bukureštu. Na stadion "Gulešti" stiže Finska.

Rumuni su nakon poraza od Crne Gore pali i u Zenici. BIH je na "Bilinom polju" slavila sa 1:0.

Domaća selekcija bila je bolji rival, a trenutak odluke viđen je u 69. minutu kada je Smail Prevljak postigao pogodak vredan tri boda.

Haris Duljević je prošao po levoj strani, oštro je loptu ubacio u peterac, a nakon što ju je rumunski golman nesmotreno odbio, Prevljak je poslao u mrežu.

Fudbaler belgisjkog Eupena u igru je ušao umesto Edina Džeka na poluvremenu i posle gola u remiju sa Finskom u Helsinkiju (1:1) u drugom uzastopnom meču postigao je pogodak.

Inače, utakmicu u Zenici obeležilo je i gromoglasno skandiranje navijača domaće reprezentacije usmereno protiv selektora Ivajla Peteva. U 36. minutu najvatrenije pristalice BiH napustile su tribine.

Finska je sa druge strane sa 2:0 savladala Crnu Goru koja je nastupala bez nekolicine standardnih igrača. 

Selektor Radulović je promenio devet igrača, "sokolovi" su uspešno parirali do 30. minuta, a onda su usledile dve greške, odnosno dve sjajne akcije selekcije Finske, koje je u golove pretvorio Joel Pohjanpolo.

U nastavku meča, Radulović je izvršio korekcije u sastavu tima, Crna Gora je nastojala da stigne do pozitivnog rezultata, ali je Finska zatvorila sve prilaze svom golu i strpljivo čekala momenat da zapreti iz kontranapada.

Večeranji rivali poslednji put su se susreli 2018. godine u prijateljskom meču. Rumunija je slavila sa 2:0 golovima Krisijana Manee i Ćiprijana Deaka.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)