MAĐARI SE NA PLAŠE NIKOGA: Nemačka stiže na "Puškaš arenu"

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:07 >> 09:14

TREĆE kolo grupe "A3" Lige nacija donosi nam uzbuljiv meč u Budimpešti.

МАЂАРИ СЕ НА ПЛАШЕ НИКОГА: Немачка стиже на Пушкаш арену

FOTO: AP/Tanjug

Mađarska želi da iznenadi još jednog favorita. Naše severne komšije savladale u veliku Englesku u prvom kolu, dok su u drugom pružili dostojan otpor Italiji u porazu od 1:2. Sada na "Puškaš arenu" stiže još jedan gigant - reprezentacija Nemačke.

Posle osam meseci, napokon su "Azuri" osetili slast pobede u takmičarskom meču. Prethodni je bio u susretu za treće mesto minulog izdanja Lige nacija, u međuvremenu je trpela udarce pred kraj mundijalskih kvalifikacija, pa debakl protiv Makedonaca u baražu, bilo je 1:1 sa Nemcima pre neki dan, a onda napokon slavlje.

Doduše, protiv Mađarske, projektovano najslabijeg tima u ovoj grupi Lige nacija, ali ako se zna da je "laka konjica" na premijeri savladala Engleze onda je jasno koliko ovaj trijumf ekipe Roberta Mančinija dobija na vrednosti.

Pečatirali su ga lepim golovima Nikola Barela (najefikasniji igrač Italije u eri aktuelnog selektora, uz Ćira Imobilea, po osam pogodaka) i Lorenca Pelegrinija posle divnih akcija u prvom poluvremenu u kome su non-stop bili opasni. U nastavku ne toliko, uspela je selekcija Marka Rosija da prepolovi zaostatak zahvaljujući autogolu Đanluke Manćinija, ali objektino, domaćinu Ćezeni nije strepeo i u naredni meč, sa Englezima, ulazi kao lider grupe. Mađari sa tri boda i dalje imaju šansu da takmičenje završe na prvom mestu.

U Minhenu Nemačka nije uspela da savlada Englesku - 1:1.

Jonas Hofman je bio veoma blizu da bude apsolutni igrač utakmice. U 23. minutu fudbaler Borusije Menhgladbah zatresao je mrežu, ali je na asistenciju VAR gol poništen zbog ofsajda. Ali je u 50. minutu ponovo zatresao mrežu i taj gol se računao.

Tim golom Nemci su bili u vođstvu sve do 88. minuta. A onda je, na asistenciju VAR, gostima dodeljen penal. Odgovornost je preuzeo kapiten Hari Kejn i realizovao jedanaesterac za konačnih 1:1.

U poslednjih pet međusobnih duela, očekivano, "panceri" su uspešniji. Gigant svetskog reprezentativnog fudbala upisao je tri pobede, jednom su trijumfovali Mađari, dok je nerešno bilo minule godine na Evropskom prvenstvu - 2:2.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)