OSTRVSKI DERBI U DABLINU: Republika Irska - Škotska

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:05 >> 11:30

UTAKMICA trećeg kola grupe "B1" igra se na "Aviva stadionu" od 18 časova.

ОСТРВСКИ ДЕРБИ У ДАБЛИНУ: Република Ирска - Шкотска

FOTO: AP/TANjUG

Reprezentacija Republike Irske pokušaće da savlada Škotsku u meču trećeg kola grupe "B1" Lige nacija i tako stigne do prvog trijumfa u takmičenju. Ostrvski derbi igra se u Dablinu na "Aviva stadionu" od 18 časova.

Iako su u ostalim grupama ranije odigrani mečevi drugog kola, u ovoj grupi je sa malim zakašnjenjem odigrano prvo. Razlog je ipak opravdan, pošto su Ukrajina i Škotska učestvovale u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Večerašnji domaćin poražen je od Ukrajine u prethodnom susretu pomenute grupe sa 0:1. Jedini gol postigao je Cigankov u 47. minutu. Ukrajinci su i ranije postigli gol, ali je pogodak Kačarabe u 38. minutu poništen posle asistencije VAR zbog ofsajda.

Škotska je na svom terenu rutinski slavila protiv Jermenije, a ceo posao završen je još u prvom poluvremenu. U ovoj grupi Škoti, Ukrajinci i Jermeni trenutno imaju po tri boda, ali Škotska i Ukrajina imaju po meč manje, jer je njihov međusobni duel planiran za 1. kolo odložen zbog bafraža za Mundijal u Kataru koji je Ukrajina igrala protiv Velsa.

"Tartanska armija" je u lošem raspoloženju uprkos trijumfu nad Jermenijom. Škoti se nisu plasirali na Svetsko prvenstvo, a jedan od najboljih pojedinaca reprezentacije Endi Robertson, javno je priznao razočarenje.

Trenutno jedan od najcenjenijih levih bekova u Evropi doživeo je nekoliko gorkih iskustava.

Sa Liverpulom je jurio četiri trofeja u sezoni, ali je na kraju ostao na samo dva, dok je sa Škotskom doživeo veliko razočaranje u borbi za odlazak na SP.

Najpre je 22. maja uprkos pobedi nad Vulvsoma (3:1) u poslednjem kolu Premijer lige njegov tim završio kao drugi na tabeli sa bodom manje od Mančester Sitija.

Šest dana kasnije Liverpul je u finalu Lige šampiona poražen u Parizu od Real Madrida sa 1:0 i tako je propala još jedna prilika za osvajanje trofeja.

Konačno, u sredu 1. juna u Glazgovu Robertson je kao kapiten predvodio selekciju Škotske protiv Ukrajine u plej-ofu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Meč je završen pobedom gostiju od 3:1 i Škoti su se na prepunom Hamden Parku oprostili od prilike da zaigraju u Kataru.

- Lično, ovo je bilo najtežih 10 dana u mojoj fudbalskoj karijeri. Bez ikakve dileme. Emocionalno, psihički, fizički, sve. Na žalost, ništa nije ispalo kako sam želeo - rekao je Endi Robertson posle utakmice.

Na pet prethodnih međusobnih mečeva Irska je slavila u tri, jednu pobedu upisali su večerašnji gosti, dok je nerešeno bilo u poslednjem susretu koji je odigran 2015. godine.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)