SPEKTAKL NA VEMBLIJU: Hadersfild i Notingem u borbi za Premijer ligu i milione

Novosti online

29. 05. 2022. u 09:06

NAJSKUPLjA utakmica u svetu fudbala, iako je reč o drugom rangu takmičenja, igraće se na čuvenom "Vembliju".

СПЕКТАКЛ НА ВЕМБЛИЈУ: Хадерсфилд и Нотингем у борби за Премијер лигу и милионе

Foto: Profimedia

Hadersfild i Notingem Forest ukrstiće koplja na prepunom "Vembliju" u nedelju od 17.30 časova u finalu plej-ofa za plasman u Premijer ligu. 

Prema procenama, između 135 i 265 miliona funti dobija pobednik. Neverovatan novac. Čisto kao osiguranje da motiv bude na najvišem nivou. Ako ulazak u elitni rang takmičenja, po sebi, nije dovoljan.

"Terijeri" se bore za povratak u elitu posle tri godine. U Čempionšip su ispali 2019. kao ubedljivo poslednji sa svega 16 osvojenih bodova. Prethodne dve sezone u drugom rangu bile su izuzetno turbulentne za Hadersfild. U obe je klub iz zapadnog Jorkšira "koketirao" sa selidbom u treću ligu - najpre je završio na 18, pa na 20. poziciji. 

A onda je usledio potpuni preporod.

Mladog španskog trenera Karlosa Korberana (39) čelnici su "istrpeli" prvu godinu, za šta im je ovaj vratio fantastičnim rezultatima ove sezone. Gotovo do pred kraj Čempionšipa su "terijeri" bili u trci da direktno uđu u Premijer ligu. Na kraju su, ipak, završili kao treći sa 82 osvojena poena.

U polufinalu plej-ofa savladali su Luton. Posle 1:1 na strani, slavili su kod kuće sa 1:0 i zakazali veliko finale.

Notingem Forest, dvostruki prvak Evrope ima šansu da se posle 23 godine domogne Premijer lige. Šumari su 1999. poslednji put bili u najjačem rangu. U međuvremenu su dva puta igrali doigravanje za to takmičenje (2010. i 2011), ali su ispadali u polufinalu. Sada su otišli korak dalje. Meč ih deli do dugogodišnjeg sna.

Ekipa Stivena Kupera je ligu okončala na četvrtoj poziciji sa 80 poena. U polufinalnom dvomeču savladala je Šefild junajted posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u revanšu.

Dobio je Notingem prvi meč na strani 2:1, potom je Šefild imao isti rezultat posle 90 i 120 minuta, pa je penal lutrija rešavala finalistu. Forest je pogodio tri, a Šefild dva udarca sa bele tačke, za erupciju oduševljenja na "Siti graundu".

Hadersfild i Notingem su ove sezone odigrali tri meča - u Čempionšipu su oba puta pobedili gosti (2:0 i 1:0), dok je duel u FA kupu pripao Notingemu sa 2:1.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!