LJUTA BITKA U PLEJ-OFU: Monca kroti "lavove" u pohodu na Seriju A

Novosti online

18. 05. 2022. u 11:31

DANAS od 20 časova je na programu prvi meč polufinala baraža za ulazak u fudbalski "krem" Italije.

ЉУТА БИТКА У ПЛЕЈ-ОФУ: Монца кроти лавове у походу на Серију А

Profimedia

Grad Monca, na oko 20 kilometara severoistočno od Milana, poznata širom sveta po trci u Formuli 1, ima i fudbalski klub, koji ima velike ambicije, zahvaljujući Silviju Berluskoniju i njegovim milionima. 

Šta je motivisalo ekstravagantnog Silvija da posle "rosonera" ponovo kupi fudbalski klub, još nije jasno, ali cilj je više nego očigledan - da Moncu uvede u elitno fudbalsko društvo prvi put u njenoj istoriji.

"Belo-crveni" su sada na dva koraka od plasmana u Seriju A. Naime, danas od 19 časova gostuju Breši u prvom meču polufinala plej-ofa Serije B.

Ekipa je regularni deo sezone završila na 4. mestu sa 67 bodova, jednim više od Breše, a upravo je to prednost pulena Đovanija Strope. Revanš susret će igrati na domaćem terenu, pred svojim navijačima imaće priliku za plasman u finale. 

Na "zelenom tepihu" dominira Dani Mota. Nekadašnji mladi reprezentativac Portugala je stigao na početku sezone iz Juventusa za 2.300.000 evra, prvi je strelac tima sa 11 golova. Uz 24-godišnjeg napadača ističe se Matija Valoti, Italijan je mrežu protivnika tresao 10 puta.

Sa druge strane, "lavovi" žele povratak u Seriju A nakon dve sezone u nižem rangu. Klub sa "Mario Rigamontija" predvodi harizmatični trener Eugenio Korini, koji zna kako se predvodi ekipa do elite. Breša se uzda u Stefana Morfea i iskusnog Rodriga Palasija, dok iz defanzive "vreba" Marko Pajac. Hrvatski levi bek igra na veoma visokom nivou, čak sedam asistencija je upisao nekadašnji član zagrebačke Lokomotive. 

Za razliku od Monce, Breša ima priličnog iskustva u najelitnijem rangu na "čizmi". "Belo-plavi", za koje su nastupali Roberto Bađo, Dario Hubner, Andrea Pirlo, Pep Gvardiola, Mario Baloteli i nekolicina poznatih fudbalera od kojih je poslednji Sandro Tonali, ima čak 23 godine "radnog staža" u Seriji A. Upravo iskustvo može biti presudan faktor u ovom dvomeču.

Nema sumnje da je danas samo "prvo poluvreme" u borbi dva izuzetno ravnopravna tima.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!