BAJKA SE NASTAVLJA: Leverkuzen sve bliži prekidanju dominacije Bajerna i osvajanja prve titule u istoriji kluba

V.M.

10. 03. 2024. u 11:15

FUDBALERI Bajera iz Leverkuzena će večeras od 19:30 na ''Baj areni'' ugostiti ekipu Volfsburga.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Леверкузен све ближи прекидању доминације Бајерна и освајања прве титуле у историји клуба

FOTO: Tanjug/AP

Fudbalska bajka u Bundesligi se nastavlja, dominaciji Bajerna se iz kola u kolo bliži kraj, a najzaslužniji za to je sjajni Bajer Leverkuzen koji ne zna za poraz ove sezone!

''Farmaceuti'' su dočekali ovo kolo kao prvi na tabeli sa deset poena prednosti u odnosu na Bajern koji je juče savladao Majnc (8:1) i tako smanjio razliku na sedam poena.

Sada je red na domaćinima da je ponovo ''podebljaju'', ali to neće biti lak zadatak jer na ''Baj arenu'' dolazi nerado viđen gost, ekipa Volfsburga koja ovde nije izgubila od 2016. godine!

Takođe, umor može biti problem za četu Ćabija Alonsa čija ekipe je pre tri dana imala napornu utakmicu u Azerbejdžanu gde je uspela da produži svoj niz neporaženosti na 35 utakmica pogotokom Patrika Šika u poslednjim trenucima meča (2:2). 

Ipak, podrška na ''Baj areni'' će biti neverovatna kao što je tokom čitave sezone i upravo bi ona mogla da bude presudni faktor na večeršanjem duelu jer je domaćin na svom terenu osvojio 32 od mogućih 36 bodova uz gol-razliku 34:7.

Sa druge strane, Volfsburg ne igra dobro i ne zna za pobedu u 2024. godini. Poslednji trijumf ostvario je sredinom decembra kada je bio bolji od Darmštata, a nakon toga je odigrao čak šest remija uz tri poraza.

Dobra vest za njega je da ekipe iz zone ispadanja igraju veoma loše, tako da ima dosta komfornih plus sedam u odnosu na Keln koji zauzima mesto koje vodi u baraž za opstanak u eliti.

Ono što odlikuje ''vukove'' u poslednje su utakmice sa dosta golova, igra gg je bila prolazna na njihova minula tri meča, a ukupno je na njima viđeno čak 11 golova, skoro četiri u proseku.

Na prvom ovosezonskom međusobnom duelu Leverkuzen je slavio sa 2:1, a mi verujemo da je došlo vreme da Volfsburg padne na ''Baj areni''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu