LUKA JOVIĆ PREDVODI NAPAD MILANA: Vreme je za prvenac u Seriji A

O. M.

02. 12. 2023. u 11:07 >> 11:08

MILAN dočekuje Frozinone u 14. kolu Serije A. Utakmica se igra na stadionu "San Siro" od 20 časova i 45 minuta.

ЛУКА ЈОВИЋ ПРЕДВОДИ НАПАД МИЛАНА: Време је за првенац у Серији А

Foto: Profimedia

Domaći tim je prošlog vikenda sa minimalnih 1:0 savladao Fiorentinu i tako prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede u Seriji A. Gol je postigao Teo Ernandez sa bele tačke. Francuski bek je izveo penal jer njegov zemljak Olivije Žiru, koji to obično radi, a u poslednje vreme ne baš besprekorno, nije igrao. 

Njegovo mesto u špicu napada rosonera zauzeo je od starta srpski reprezentativac Luka Jović koji za 82 minuta na terenu nije uspeo da postigne prvi gol u Seriji A za Milan. Jovića je u 83. minutu zamenio Frančesko Kamarda, dečak koji će tek u martu sledeće godine napuniti 16 godina a od subote drži rekord Serije A kao najmlađi debitant u istoriji.

Pobeda nad Fiorentinom bila je prva prvenstvena još od početka oktobra, ali radost navijača "roso-nera" trajala je samo tri dana pošto je usledio poraz na San Siru od Borusije Dortmund u Ligi šampiona. 

Milanezi su sada u teškoj situaciji i moraće da pobede Njukasl u gostima ako žele u drugi krug elitnog klupskog takmičenja i da se nadaju da će Dortmund odigrati pošteno protiv Pariz sen Žermena u poslednjem kolu.

A što se tiče borbe za "skudeto", izabranici Stefana Pijolija su i dalje u konkurenciji, iako Inter ima šest bodova više a Juventus sedam, s tim što su "bjankoneri" već odigrali svoju utakmicu 14. kola i savladali Moncu.

Povrede i suspenzije i dalje muče Pijolija. Žiru služi drugi meč suspenzije, Rafael Leao ima probleme sa preponom, Noa Okafor sa butnim mišićem pa će Jović verovatno opet dobiti priliku u napadu a pomagaće mu Kristijan Pulišić, Čukveze i Loftus-Čik.

Mladi Kamarda će opet čekati priliku sa klupe, a ako uđe i zatrese mrežu oboriće još jedan rekord - postaće najmlađi strelac u istoriji Serija A. Ta čast trenutno pripada legendarnom napadaču Rome, Amadeu Amadeiju, koji je 1937. godine bio strelac sa 15 godina i 287 dana.

Frozinone je pre tri nedelje već gostovao na ovom stadionu i izgubio glatko 2:0 od Intera. Posle reprezentativne pauze "đaloazuri" su ostvarili pobedu nad Đenovom kod kuće kojom su se popeli na deveto mesto tabele sa 18 bodova. Imaju osam bodova više od ekipa u zoni ispadanja, a samo tri manje od sedmoplasirane Bolonje, koja trenutno drži poziciju koja vosi u Ligu konferencija.

Ovo je peti susret Milana i Frozinonea u Seriji A, a "đaloazuri" nikada nisu pobedili. Milan ima dve pobede, a dva susreta završena su nerešeno.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,48) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!