POTREBNI NOVI VATROGASCI: Stručno osposobljavanje u kruševačkoj policijskoj upravi

S. BABOVIĆ

21. 05. 2021. u 06:30

POLICIJSKA uprava Kruševac primiće 12 polaznika programa stručnog osposobljavanja za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, predočeno je u ovoj upravi.

ПОТРЕБНИ НОВИ ВАТРОГАСЦИ: Стручно оспособљавање у крушевачкој полицијској управи

Foto S. Babović

Kako je precizirano,predviđen je prijem četiri vatrogasca-spasioca u okviru Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu, po tri za Vatrogasno spasilačko odeljenje u Aleksandrovcu,koliko i u Brusu i dva u Ćićevcu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove: imaju pravo svi državljani Srbije, da najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa.

KONKURS

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova. Konkurs traje do 25. maja. 2021. godine.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.

Među drugim kriterijumima su i starost kandidata od 19 do 30 godina, "završeno srednje obrazovanje i vaspitanje", da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, važeća nacionalna vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom C kategorije i ispunjavanje posebnih uslova,koji se odnose na zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

- Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju, kao i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije, a nije položilo vozački ispit C kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica - navode u kruševačkoj policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna