ZA PROCENU SLUHA ULOŽENO 65 HILJADA EVRA: Školski centar sa domom učenika "Dositej Obradović" u Subotici dobio vrednu opremu

J.L.

11. 05. 2021. u 19:38

ZAHVALjUJUĆI donaciji "Rotari kluba" Subotica od 65 hiljada evra Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović“ dobio je vrednu opremu za merenje sluha i habilitaciju i rehabilitaciju sluha i govora.

ЗА ПРОЦЕНУ СЛУХА УЛОЖЕНО 65 ХИЉАДА ЕВРА: Школски центар са домом ученика Доситеј Обрадовић у Суботици добио вредну опрему

Foto: J.L.

Uz pomoć „Rotari kluba“ opremljena je „gluva soba“ – kabinet za merenje sluha, potpuno zvučno izolovana. Nabavljen je savremeni audiometar, infanometar, va digitalna logopedska seta za svu decu koja imaju problema sa sluhom i govorom, četiri komunikatora.

- Ideja je još od septembra 2018, kada smo doktorki Katji Pulevi izneli naš probelm sa zastarelom opremom za merenje sluha i govora, koja je bila starija od 25 godina. Zahvaljujući opremi koju smo sada dobili možemo da se pohvalimo najsavremenijim uslovima rad, ne samo kada je u pitanju otkrivanje ranog oštećenja nego i u oblasti rane intervencije, kao i u kontinuiranom radu – objasnila je Nataša Nimčević, direktorka škole.

- Imamo 25 defektologa koji su obučeni za rad sa slušnooštećenom decom. Predstoji nam još 40časovna obuka za 12 audiologa, koju planiramo u Zagrebačkom kliničkom centru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)