ZAJEDNIČKI PROJEKAT SA BUGARSKOM OPŠTINOM DUPNICA: Održana završna konferencija o zaštiti životne sredine u Trgovištu

J.S.

04. 05. 2021. u 14:51

U TRGOVIŠTU je održana završna konferencija projekta „Prezervacija i restauracija prekograničnih ekosistema kroz poboljšanje i unapređenje kvaliteta rečnih voda i zemljišta“, koji je rađen partnerski sa opštinom Dupnica iz Bugarske.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ СА БУГАРСКОМ ОПШТИНОМ ДУПНИЦА: Одржана завршна конференција о заштити животне средине у Трговишту

Foto: J. S.

Ukupna vrednost projekta je 590. 754.61 eura, od čega je kofinansiranje Evropske unije 502. 141.41 evra. Projekat je kofinansiran kroz program EU prekogranične saradnje Bugarska-Srbije. Opšti prioritet ovog projekta je životna sredina, konkretno, unapređenje ekosistema u prekograničnom regionu kroz unapređenje kvaliteta životne sredine.

Cilj mu je da podstiče očuvanje i poboljšanje kvaliteta tla, vazduha i vode. Kroz aktivnosti treninga, ljudi zaduženi za zaštitu životne sredine, kao i stanovnici iz obe opštine imali su priliku da razmene svoja znanja i iskustva, kao i da nauče jedni od drugih o različitim poteškoćama u vezi sa zaštitom okoline. Implementacija projekta desila se u momentu pandemije korona virusa, ali saradnja i komunikacija između partnera bili su na visokom nivou, procena je organizatora i učesnika. Seminari i sastanci realizovani su putem ZUM aplikacije, ali i uživo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna