AKCIJA U KIKINDI: Sa sela u grad organizovano na vakcinu

R.Š.

27. 04. 2021. u 15:44

GRADSKA uprava u Kikindi organizovala je dolazak meštana okolnih sela na vakcinaciju na punkt u gradu, u sredu pre podne.

АКЦИЈА У КИКИНДИ: Са села у град организовано на вакцину

Foto: R. Š.

Radi toga je angažovala autobuski prevoz od sela do vakcinalnog punkta u centru grada, u prostorijama Udruženja penzionera, u Ulici vojvode Putnika. Autobus će kupiti zainteresovane meštane na autobuskim stajalištima, najpre u Nakovu u 8:10, pa u Banatskom Velikom Selu u 8:20, u Novim Kozarcima u 8:30 i u Ruskom Selu u 8:40 sati.


- Budući da se vozilo ne može dugo zadržavati na punktu za vakcinaciju, dolazak i proces vakcinacije će biti koordiniran sa medicinskim osobljem, na punktu u Kikindi. Nakon vakcinacije, organizovan je autobuski prevoz za povratak putnika u sela – saopštila je pres služba Gradske uprave.

Foto: R. Š.

 

Ovo je druga mogućnost meštanima sela da se organizovano vakcinišu, jer su medicinske ekipe nedavno posetile svako od navedenih sela i u ambulantama vakcinisale zainteresovane građane. Tada im je na raspologanju bila samo „Sinofarm“ vakcina, a sada mogu d abiraju jednu od četiri vrste cepiva: „AstraZeneka“, „Fajzer“, „Sputnjik V“ i „Sinofarm“.


Prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije u Kikindi je trenutno 491 aktivni slučaj kovida 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna