MEDICINARI ČLANOVI BIBLIOTEKE: Gradonačelnik Salapura - Bore se i najviše žrtvuju za dobrobit svih nas (FOTO)

B.Grujić

23. 04. 2021. u 17:45

OBEĆANO, ispunjeno, medicinski radnici koji su od izbijanja pandemije, radili u Covid sistemu u Zrenjaninu, povodom Svetskog dana knjige, postali su počasni članovi Biblioteke u ovom gradu.

МЕДИЦИНАРИ ЧЛАНОВИ БИБЛИОТЕКЕ: Градоначелник Салапура - Боре се и највише жртвују за добробит свих нас (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

   - Bili su na prvoj liniji odbrane od korona virusa kada je bilo najteže i nisu mogli da priušte sebi "luksuz" da ostanu sa svojim porodicama kod kuće, a i dalje se bore i najviše žrtvuju za dobrobit svih nas - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz napomenu da je ovo samo jedan od načina zahvalnosti. 

Uručujući gradonačelniku Salapuri, koji je idejni tvorac akcije davanja počasnih kartica, najnoviju knjigu Zrenjaninca Zorana Slavića, "Putovanje putopisom", direktor zrenjaninske. biblioteke Milan Bjelogrlić, je istakao:

Foto: Grad Zrenjanin

 


- Odluka o obeležavanju Svetakog dana knjige doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a u Parizu 1995. godine, a u Španiji je 23.april, praznik još od 1923. godine u čast pisca Migela de Servantesa koji je umro na taj dan - rekao je Bjelogrlić, uz napomenu da se slavi dana Svetog Đorđa u Kataloniji, gde je tradicija od Srednjeg veka da muškarci donose ruže svojim voljenim, a od 1925. godine da žene daju knjigu u zamenu.


Polovina godišnje prodaje knjiga u Kataloniji je u ovo vreme sa preko 400 hiljada prodatih i razmenjenih primeraka za preko 4 miliona ruža.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)