17 MILIONA ZA STIPENDIJE: Grad Zrenjanin obezbedio sredstva za 245 učenika (FOTO)

B.Grujić

22. 04. 2021. u 22:14

GRAD Zrenjanin će za stipendiranje 245 učenika srednjih škola i studenata, koji su to pravo stekli u ovoj školskoj godini, iz budžeta izdvojiti 17 miliona dinara, a stipendije su dobili, 121 srednjoškolac i 124 studenata.

17 МИЛИОНА ЗА СТИПЕНДИЈЕ: Град Зрењанин обезбедио средства за 245 ученика (ФОТО)

Foto: Printskrin

 - Znatno smo u odnosu na prethodne godine povećali broj stipendista, učenici srednjih škola dobijaju po 5.400 dinara, a studenti 8.400 dinara, u deset mesečnih rata - kaže Simo Salapura,  gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da je ulaganje u znanje oduvek imalo.poseban.značaj i važnost.

Stipendije su dodeljene na osnovu opštih uslova i posebnih kriterijuma, koji su ove školske godine, u skladu sa situacijom, modifikovani, pošto je izostao najveći broj školskih takmičenja ili smotri, a uzimalo se u obzir učešće učenika i studenata u aktivnostima organizacije Crvenog krsta, odnosno da li su volontirali u uslovima vanrednog stanja.

Nakon potpisivanja ugovora, u ime stipendista Zrenjanina, zahvalila se Nevena Antonin, učenica prvog razreda Medicinske škole, koja je naglasila da je stipendija, dodatni motiv i impuls za još ozbiljniji rad u školi i učešće u raznim volonterskim i humanitarnim aktivnostima.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)