NAGRADA ZA NOVINARKU "NOVOSTI": Jelena Stojković dobitnica priznanja Cvet jednakosti

D. Ristić

14. 04. 2021. u 14:26

JELENA Stojković, novinarka „Novosti“ iz Vranja, dobitnica je novinarskog priznanja „Cvet jednakosti“ za 2021. godinu u kategoriji štampanih medija.

НАГРАДА ЗА НОВИНАРКУ НОВОСТИ: Јелена Стојковић добитница признања Цвет једнакости

Foto: Privatna arhiva

Žiri u sastavu LJiljana Bukvić (Danas) i Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS Šabac), dodelili su našoj novinarki nagradu za reportažu „Poezija kao terapija“ o Ani Ilić (25) iz Vladičinog Hana koja se od malena bori sa bolešću.

Vešto i bez patetike prikazana volja i marketinška mašta devojke da svojim stihovima nađe put do čitalaca i uporedo sebi obezbedi finansijsku potporu. Novinarski jasno i koncizno – stoji u obrazloženju.

Nagrada „Cvet jednakosti“ se dodeljuje za novinarske radove o problemima i realnom životu osoba sa invaliditetom, njihovoj borbi da prevaziđu barijere, podignu glavu i hrabro krenu dalje. Ocenjuju se radovi u kategorijama radio reportaža, štampa, internet i TV reportaža.

Žiri je apelovao na medijske radnike da kada izveštavaju o osobama sa invaliditetom i pozivaju na nediskriminaciju, prihvatanje i uvažavanje, i sami ovoj temi pristupaju na isti način, poštujući adekvatnu terminologiju i način izveštavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U RASKOŠNOM ZELENILU ILI NA BELOM PESKU: Ako izaberete hotel Lujo, ne morate da birate, tu su i plaža sa belim peskom i prelepa šuma