SKUPLJA VODA IZ "RZAVA": Građanima ovih mesta stizaće računi uvećani 9,2 odsto

M. BOŠNjAK

14. 04. 2021. u 10:20

REGIONALNI vodosistem "Rzav", koji vodom za piće snabdeva pet lokalnih samouprava zapadne Srbije - grad Čačak, te opštine Gornji Milanovac, Arilje, Lučani i Požega - prinuđen je na povećanje cene vode po kubnom metru od 9,2 odsto, u odnosu na prethodnu cenu od 10,98 dinara po "kubiku", koja nije menjana od 1. jula 2017.

СКУПЉА ВОДА ИЗ РЗАВА: Грађанима ових места стизаће рачуни увећани 9,2 одсто

Foto: M. Bošnjak

 

Svih pomenutih pet lokalnih samouprava su osnivači JP "Rzav" sa sedištem u Arilju i finansiraju ga proporcionalno svojoj potrošnji vode. Direktor JP Zoran Barać poskupljenje pravda rastom troškova proizvodnje pijaće vode u tom vodosistemu.

- Nadzorni odbor je još 28. januara doneo odluku o utvrđivanju nove cene vode za ovu godinu, koja je dostavljena na saglasnost osnivačima. Bilo je predviđeno da se ona primenjuje od 1. marta, ali se dotad nisu svi složili jer je pandemija otežala održavanje sednica lokalnih skupština. S obzirom na to da se odluka o novoj ceni ne može primenjivati retroaktivno, važiće tek od maja - najavio je Barać Opštinskom veću u Gornjem Milanovcu, koje je saglasno s novom cenom.

Prema računici JP, cena proizvodnje jednog kubika pijaće vode za ovu godinu će iznositi 12,60 dinara, dok je 2020. iznosila 11,65. To je i osnov za verovanje da 2021. neće biti završena sa poslovnim gubicima, kao neke prethodne.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna