KAKO JE TO MOGUĆE? Voda je poskupela, ali će građani dobijati manje račune u narednom periodu.

B.Dabić

24. 03. 2021. u 17:02

VODA je poskupila u barskoj opštini, ali će građani dobijati manje račune u narednom periodu.

КАКО ЈЕ ТО МОГУЋЕ? Вода је поскупела, али ће грађани добијати мање рачуне у наредном периоду.

Foto Ž. Knežević

Kako je to moguće, i dilemu je li voda u konačnom poskupila, ili pojeftinila, razrešio je izvršni direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“ Mladen Đuričić koji je objasnio da je reč o drugačijem obračunu. On je potvrdio da će građani dobijati manje račune za vodu.

- Voda će poskupeti, ali da će iznos kompletnog računa biti manji, s obzirom da će cena za odvođenje otpadnih voda biti umanjena za 22 procenta, kazao je Đuričić.

Poskupljenje vode odnosi se jedino na 27 javnih ustanova, koje su se do sada imale povlašćen status, istakao je direktor ovog preduzeća.

- Voda će da poskupi samo za javne ustanove, koje su prethodnom odlukom i prethodnim cenovnikom imale povlašćen status, i ni za jednu drugu vrstu potrošača. One su se sada izjednačile sa pravnim licima i preduzetnicima, pojasnio je Đuričić.

Iznos računa za usluge DOO „Vodovod i kanalizacija“ Bar ubuduće će biti manji, a kako director je pojasnio na primeru

-Prosečan račun petočlane porodice od 20 kubika biće u proseku manji za 40 do 50 centi. Cena vode je u suštini poskupila za 0,5 odsto, ali će cena koja se odnosi na kanalizaciju, odnosno cena za odvedenu otpadnu vodu, biti umanjena za 22 procenta. Varijabilni deo cene za isporučenu vodu umanjen je za  4,17 procenata, dok je varijabilni deo cene za prihvaćenu i odvedenu otpadnu vodu umanjen za 25,77 procenata, precizira Đuričić.

CENA VODE NAJNIŽA U BARU

-Mislim da je cena vode, poredeći primorske opštine, u Baru najniža. Ne znam zaista kakva je situacija u Ulcinju, ali siguran sam da nemaju ovoliku pokrivenost. Mi imamo 470 km vodovodne mreže. Preduzeće ima 4,5 miliona evra nenaplaćenih potraživanja.  Na osnovu planiranih prihoda, a sa ovim cenama, preduzeće ima manjak oko 30 hiljada evra, kazao je Đuričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)