BESPREKORNO I BEZ ZAKAZIVANJA: Među vakcinisanima protiv korone u Paraćinu dijabetičari i druge rizične grupe (FOTO)

Z. RAŠIĆ

10. 04. 2021. u 20:14

- UPRAVO sam primila prvu dozu kineske vakcine i sad malo da posedim petnaest minuta, pa idem kući – rekla nam je Slavica Pavlović iz Paraćina, koju smo danas oko podne zatekli na jednom od dva vakcinalna punkta u Sportskom centru „7. jul“ u tom gradu.

БЕСПРЕКОРНО И БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: Међу вакцинисанима против короне у Параћину дијабетичари и друге ризичне групе (ФОТО)

Foto. Z. Rašić

Ona je jedna od 350 Paraćinaca koji su danas bili na spisku za prvu dozu „sinofarma“. Kaže da ubod nije osetila i da se odlično oseća.

- Dijabetičar sam, dajem sebi insulin svaki dan i redovno se vakcinišem i protiv gripa. Smatram da su vakcine veliko dostignuće čovečanstva i da su spasile mnoge živote – rekla nam je još Pavlovićeva.

Dušan Stojanović, donedavno pravnik „Paraćinke“, a sada penzioner, kaže da zbog zdravstvenog stanja nije mogao ranije da se vakciniše, ali da sada konačno može. - Primam prvu dozu, a revakcinacija će biti baš na praznik rada, 1. maja. Inače sam se prijavio 29. februara, kada sam okončao terapiju koju sam uzimao. Jedva sam čekao da završim sa tim, a svakako ću biti mnogo bezbedniji od kovida kad primim obe doze vakcine.

Imunizacija u Paraćinu danas je tekla besprekorno, kao i uvek. Radila su dva lekarska tima, nije bilo gužve, a osim onih koji su došli po pozivu, moguća je bila vakcinacija i bez zakazivanja.

Foto. Z. Rašić

Dušan Stojanović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri