LOZNICA VODI RAČUNA O OBRAZOVANJU: Ove godine iz kase izvojeno 480 miliona dinara

V. M.

10. 04. 2021. u 12:16

VIDOJE Petrović, gradonačelnik Loznice, izjavio je za „Novosti“ da je, ove godine, iz lokalne kase, za obrazovanje obezbeđeno 480 miliona dinara.

ЛОЗНИЦА ВОДИ РАЧУНА О ОБРАЗОВАЊУ: Ове године из касе извојено 480 милиона динара

FOTO: V. Mitrić

Samo za nagrade najboljim đacima i studentima, po njegovim rečima, planirano je skoro 15 miliona dinara. Grad u ovoj godini stipendira 96 studenata i 14 učenika. Studenti dobijaju po 10 hiljada dinara, a učenici 5000 dinara.

- Uslov da neko dobije studensku stipendiju je da ima prosek ocena 9 ili više i, Bogu hvala, veliki broj naše omladine ima takve ocene - ponosno ističe čelni čovek Jadra i Loznice.

FOTO: V. Mitrić

- Na našu radost počeli smo da stipendiramo i Rome, gde su kriterijumi nešto blaži.

Učenici koji su dobili stipednije su oni koji su osvojili neku neku od prve tri nagrade koje je organizovalo Ministarstvo prosvete.

Dobar „kurs“ obrazovanja, pored rada ovdašnjih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, daje i Obrazovni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću, koji je izgrađen baš na njegovu inicijativu, koji je, za društvene nauke u Srbije, poput Petnice za prirodne nauke. Kvalitetni sadržaji organizuju se neprestano, dolaze eminentni stručnjaci iz raznih oblasti, ne samo iz Srbije i studenti i đaci iz zemlje i inostranstva. U ovom zdanju, pored ostalog, organizovan je i, do sada, najveći skup o srpskom jeziku i pismu.

FOTO: V. Mitrić

- Za nas je obrazovanje jako važno, a dosta sadržaja sprovodimo i kroz delovanje Centra za mlade, koji smo ustanovili prvi u Srbiji - ističe Petrović.

- Na našim mladim sugrađanima je da uče i rade, a na nama je da ih posvećeno pratimo, što neprestano i sa zadovoljstvom činimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati