„SINOFARMOM“ I BEZ ZAKAZIVANJA: Nastavlja se masovna vakcinacija u Kraljevu

G. Ćirović

05. 04. 2021. u 12:31

SVI punoletni građani Kraljeva od utorka će moći da se vakcinišu kineskom „sinofarm“ vakcinom bez prethodnog zakazivanja preko e uprave.

„СИНОФАРМОМ“ И БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: Наставља се масовна вакцинација у Краљеву

Foto: G. Šljivić

Vakcinacija će se sprovoditi na vakcinalnim punktovima u novoj hali sportova, a od srede i u ukupno 20 seoskih ambulanti. Pacijenti iz velikih prigradskih ambulanti takođe će se vakcinisati u hali sportova. U Raški okrug stiže oko 6.000 doza kineske vakcine, od kojih će Kraljevu pripasti 4.400.

Ovo je izjavila dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo. Prema njenim rečima, u gradu na Ibru do sada je ukupno vakcinisano 42.492 građana, od kojih je prvu dozu primilo 24.439, a obe doze 18.053 Kraljevčana.
- To je veoma zadovoljavajući broj, ali se nadamo da će naš trud, i trud Vlade Srbije i resornog Ministastva, dovesti do još masovnije imunizacije. Istovremeno obavljamo vakcinaciju i ostalim vakcinama, ali se imunizacija „fajzerom“, „sputnjikom“ i „astra zenekom“ radi isključivo zakazivanjem preko e-uprave – naglasila je dr Krčevinac.
Iz Kraljevačkog Doma zdravlja poručuju da je veoma važno da se u što većem broju vakciniše i mlađa populacija radno aktivnog stanovništva jer su to ljudi koji imaju dosta socijalnih kontakata.
- Organizovana je vakcinacija zaposlenih iz najvećih kraljevačkih preduzeća i ustanova, a pozivamo i ostale privredne subjekte da se prijave - kaže dr Sonja Čelebić, načelnica Opšte medicine DZ Kraljevo. - Dobili smo i lek „favipiravir“ za lečenje kovid pacijenta sa ozbiljnijom kliničkom slikom i komorbiditetima, a daje se u prvih pet dana bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati