U VRŠCU I OKOLINI POSAĐENO 1.220 SADNICA DRVEĆA: Grad obezbedio sadni materijal, a meštani sami učestvovali u akcijama

J. J. Baljak

30. 03. 2021. u 15:54

NA preko 30 lokacija u Vršcu i okolnim selima u toku prolećnog pošumljavanja zelenih javnih površina ovih dana ukupno je posađeno 1.220 sadnica visokih lišćara i četinara.

У ВРШЦУ И ОКОЛИНИ ПОСАЂЕНО 1.220 САДНИЦА ДРВЕЋА: Град обезбедио садни материјал, а мештани сами учествовали у акцијама

FOTO: Grad Vršac

Na inicijativu seoskih mesnih zajednica, lokalna samouprava je u saradnji sa zelenilom JKP „Drugi oktobar“ za njih opredelila 1.000 sadnica belog jasena, koje su meštani sami posadili duž lokalnih puteva i u seoskim parkovima.

FOTO: Grad Vršac

Preostalih 220 je predviđeno za dopunjavanje postojećih drvoreda u gradu i za ozelenjavanje stambenih trgova. Posle mnogo godina oplemenjeni su Vojnički, Omladinski i Sunčani trg, kao i Trg Andrije Lukića, gde su posađeni četinari.

Na Gradskom jezeru je posađeno 20 platana i koprivića, a popunjen je i drvored u bulevaru Miloša Obilića.

U planu je i da se popune redovi žive ograde u Bulevaru Oslobođenja, kao i da se ukrasno šiblje posadi na padinama beogradskog puta, kod nadvožnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković