DA NAM KLIMA ŠTIMA: Grad Zrenjanin podržava akciju "Sat za našu planetu 2021."

B.G.

26. 03. 2021. u 10:18

GRAD Zrenjanin od samog početka, pa tako i ove godine podržava globalnu akciju "Sat za našu planetu 2021", koju tradicionalno svake godine organizuje Svetska organizacija za prirodu, uz podršku Vlade Kraljevine Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima" , kojim se ukazuje na globalni problem klimatskih promena.

ДА НАМ КЛИМА ШТИМА: Град Зрењанин подржава акцију Сат за нашу планету 2021.

Foto: Grad Zrenjanin

Podrška akciji podrazumeva jednočasovno gašenje svetla u zgradama, u subotu 27. marta, u terminu od 20.30 do.21.30 časova, a u Zrenjaninu će u tom periodu biti isključena dekorativna rasveta na objektima na Trgu slobode u centru grada.

Inače, akcija "Sat za našu planetu" počela je 2007. godine u Sidneju, kada je 2,2 miliona domaćinstava i preduzeća isključilo svetla na jedan sat. Samo dve godine kasnije, 2009. ovaj događaj se pretvorio u svetski pokret, sa milionima učesnika iz 92 zemlje. Brojne svetske znamenitosti bile su u mraku, kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promena.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina