DA NAM KLIMA ŠTIMA: Grad Zrenjanin podržava akciju "Sat za našu planetu 2021."

B.G.

26. 03. 2021. u 10:18

GRAD Zrenjanin od samog početka, pa tako i ove godine podržava globalnu akciju "Sat za našu planetu 2021", koju tradicionalno svake godine organizuje Svetska organizacija za prirodu, uz podršku Vlade Kraljevine Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima" , kojim se ukazuje na globalni problem klimatskih promena.

ДА НАМ КЛИМА ШТИМА: Град Зрењанин подржава акцију Сат за нашу планету 2021.

Foto: Grad Zrenjanin

Podrška akciji podrazumeva jednočasovno gašenje svetla u zgradama, u subotu 27. marta, u terminu od 20.30 do.21.30 časova, a u Zrenjaninu će u tom periodu biti isključena dekorativna rasveta na objektima na Trgu slobode u centru grada.

Inače, akcija "Sat za našu planetu" počela je 2007. godine u Sidneju, kada je 2,2 miliona domaćinstava i preduzeća isključilo svetla na jedan sat. Samo dve godine kasnije, 2009. ovaj događaj se pretvorio u svetski pokret, sa milionima učesnika iz 92 zemlje. Brojne svetske znamenitosti bile su u mraku, kao poruka o neophodnosti preduzimanja konkretnih akcija za ublažavanje klimatskih promena.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zrenjaninac

26.03.2021. 23:30

Predlažem da u isto vreme prestanemo sa korišćenjem česmovače. Naime,Zrenjanin će vrlo brzo biti na prvom mestu u Srbiji po skupoći . Čak i najsiromašniji će morati da kupuju flaširanu vodu, a da otrovnu zrenjaninsku česmovaču punu arsena i teških metala više ne koriste ni za kuvanje supice, a naročito da deci dozvole da je piju. Jednostavno bi bilo da gradonačelnik dozvoli da novoizgrađena Fabrika vode počne da radi (platiće je potrošači), a ne da dozvoli da vodena mafija trlja ruke i truje našu decu. Makar po nečemu dobrom zapamtimo novog gradonačelnika.