KORONA PONOVO BUKTI: U Gerontološkom centru u Nišu zaraženo 15 korisnika

J. Ć.

25. 03. 2021. u 14:54

KOD 15 korisnika Gerontološkog centra Niš, koji je pre godinu bio najveće žarište epidemije zbog čega je uhapšen i tadašnji direktor ustanove, potvrđen je virus korona, a njih pet ima težu kliničku sliku. Oni su hospitalizovani su u kovid bolnici „Radon“ i UKC Niš, kaže dr Ivana Janićijević, epidemiolog Instituta za javno zdravlje.

КОРОНА ПОНОВО БУКТИ: У Геронтолошком центру у Нишу заражено 15 корисника

Gerontološki centar u Nišu / Foto J. Ćosin

- Od 199 korisnika ove ustanove, njih 15 bilo je pozitivno na covid 19, kao i pet radnika. Zdravstveno stanje svih pozitivnih korisnika je dobro, njih troje njih je hospitalizovano u kovid bolnici "Radon", a dvoje su u sredu uveče prebačeni u UKC Niš. Ostali zaraženi korisnici su izolovani u Doma za stare i osećaju se dobro i njihovo stanje se stalno prati - rekla je Janićijevićeva.

Zasad nema objašnjenja kako je virus dospeo u ovu ustanovu. Pre gotovo godinu dana, malo nakon proglašenja epidemije i vanrednog stanja u Srbiji, Gerontološki centar NIš postao je glavno žarište virusa korona, kada je čak 135 korisnika bilo zaraženo, a 50 preminulo.

Nakon toga je uhapšen tadašnji direktor Milan Stevanović zbog sumnje da je počinio teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenja zarazne bolesti za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

On je na saslušanju u tužilaštvu, nakon hapšenja, negirao da je izvršio ovo krivično delo. Početkom godine pušten je da se brani sa slobode, jer je Viši sud naložio da Više javno tužilaštvo bolje razjasni situaciju kako bi se ispitala osnovanost optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije