JOŠ POLA METRA NOVOG SNEGA: U Lužničkom kraju ne prestaju problemi zbog nanosa, mehanizacija danonoćno na terenu

V. Ć.

23. 03. 2021. u 15:31

U LUŽNIČKOM kraju ne prestaju problemi sa snežnim padavinama.

ЈОШ ПОЛА МЕТРА НОВОГ СНЕГА: У Лужничком крају не престају проблеми због наноса, механизација даноноћно на терену

Foto: Privatna arhiva

U noći između ponedeljka i utorka , napadalo je još najmanje pola mestra snega, na smetovima koji su, prethodnih dana zagospodrili na mnogim putevima u ovom kraju.

Mehanizacija babušničkog “Komunalca” bukvalno je danonoćno na terenu, a u pomoć svojim kolegama priskočili su i dimitorvgradski putari.

Foto: Privatna arhiva

Kako sazajemo u lokalnoj vlasti, ekipe su juče čistile ka selima Batiševac, Vojnici, Radiševac, Preseka, Kaluđerevo i Berin Izvor. Čistilo se i ka Zavidincima, Vavi, Kijevcu, Aleksandrovcu, dok je prema Štrbovcu i Vrelu asistirano ekipama Distibucije koje su morale da povezuju dalekovod koji ova mesta napaja strujom.

Bilo je velikih problema oko prilaska trafostanicama, kako bi se otklonili kvarovi. Danas ekipe putara rade ka Ljuberađi, Berduju, Strelcu, Crvenoj jabuci, Našuškovici, Bogdanovcu, Linovu i drugim mahlama u ovom kraju, koje su već drugi dan bez struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)