PAKETI HRANE PODELJENI NAJUGROŽENIJIMA: Humanitarna akcija u Jagodini

Z. Gligorijević

18. 03. 2021. u 12:48

CRVENI krst Jagodine podelio je 75 paketa hrane, koje je Crveni krst Srbije opredelio za porodice sa decom, koje imaju najniža primanja ili su primaoci novčane socijalne pomoći ili su bez ikakvih primanja.

ПАКЕТИ ХРАНЕ ПОДЕЉЕНИ НАЈУГРОЖЕНИЈИМА: Хуманитарна акција у Јагодини

Foto: CK Jagodina

Paket sadrži osnovne životne namirnice. Pakete su dobile porodice koje su bile ugrožene tokom pandemije, jer, na primer, nisu mogle da se bave dopunskim poslovima. Paketi su podeljeni dan pošto su stigli, jer su u Crvenom krstu smatrali da su oni veoma bitni ovim porodicama.

- Šezdeset porodica je januara dobilo i novčanu pomoć u protivvrednosti od 120 evra. Prilikom izbora porodica za ovu vrstu pomoći vodili smo računa da to budu porodice sa decom, sa primanjima ispod republičkog proseka ili je reč o korisnicima novčane socijalne pomoći ili dečijeg dodatka – kaže sekretar CK Jagodina Tanja Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)