DRUGU DOZU PRIMILO 12.828 GRAĐANA: Imunizacija stanovništva na vakcinalnim punktovima u Kraljevu (FOTO)

G.Ć.

15. 03. 2021. u 10:50

OD početka masovne imunizacije stanovništva protiv kovida-19 krajem prošle godine, u Kraljevu je do sada ukupno vakcinisano nešto više od 32.000 Kraljevčana, a od toga je 20.000 primilo prvu dozu, dok je revakcinisano 12.828 građana.

ДРУГУ ДОЗУ ПРИМИЛО 12.828 ГРАЂАНА: Имунизација становништва на вакциналним пунктовима у Краљеву (ФОТО)

Foto:G.Šljivić

U novoj hali sportova, kao i na vakcinalnim punktovima u ambulantama u obližnjim selima Vitanovcu, Lađevcima, Konarevu, Vrbi i rudarskoj varošici Ušće u Ibarskoj klisuri, prema podacima Doma zdravlja Kraljevo minulog vikenda ukupno je vakcinisano 1.089 građana koji su imali zakazan termin i 1.097 građana starijih od 60 godina koji su došli na vakcinaciju bez prethodnog zakazivanja.

Foto:G.Šljivić

 

- Vakcinacija građana kojima nije zakazan termin preko portala E uprave nastavljena je i u ponedeljak tokom radnog vremena u ambulantama u Vitanovcu, Konarevu, Lađevcima i Vrbi, a u Zdravstvenoj stanici Ušće do 16 sati. Na glavnom punktu u novoj Hali sportova vakcinacija se obavlja do 20 sati – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

U cilju sticanja kolektivnog imuniteta, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić još jednom je apelovao na građane da se vakcinišu i tako zaštite sebe i svoje bližnje i ujedno na taj način doprinesu poboljšavanju celokupnog zdravstvenog stanja u državi.

Foto:G.Šljivić

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna