USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Jedni hvale, drugi kude ponudu paraćinske firme radnicima (FOTO)

Z. Rašić

13. 03. 2021. u 21:43

DRUŠTVENE mreže i grupe na „Fejsbuku“ koje prate Paraćinci preplavila je fotografija odluke uspešne građevinske firme „LJuba invest“ u kojoj je navedeno da će se od 11. marta podsticati zaposleni da se dobrovoljno vakcinišu protiv kovida 19.

УСИЈАЛЕ СЕ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ: Једни хвале, други куде понуду параћинске фирме радницима (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Svi zaposleni koji se budu vakcinisali u periodu od 11. marta do 15. aprila dobiće finansijsku naknadu od poslodavca, a iznos zavisi od godina. Mlađi od 40 biće nagrađeni sa 6.000 dinara, a stariji sa po 4.000.

Ovakva odluka izazvala je lavinu komentara, od onih koji osuđuju ovakav gest, do čestitanja za ovakvu ideju. Dok jedni tvrde da je to za svaku pohvalu i da bi ovaj primer trebalo da slede i druge firme „jer poslodavac ne kažnjava, nego nagrađuje“ i sve je na dobrovoljnoj bazi, drugima je to sumnjivo i smatraju da je u pitanju manipilisanje radnicima.

Foto: Fejsbuk

- Bravo, čovek hoće da zaštiti radnike od zaraze, a zna da mu nikakva objašnjenja stručnih lica ne bi pomogla kao dobar, stari novčani podsticaj! Ko ne razume doktore, razumeće crvene novčanice – napisala je jedna od korisnica društvenih mreža, Nevenka Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)