SJAJAN USPEH MARTE RADOJKOVIĆ IZ PARAĆINA: Ova učenica Tehnološke škole plasirala se za takmičenje zapadnog Balkana “Poslovni izazov”

Z.R.

12. 03. 2021. u 15:45

NACIONALNO finale u takmičenju srednjoškolaca u privatnom preduzetništvu pod nazivom «Poslovni izazov» održano je onlajn 9. i 10. marta, a učenica Tehnološke škole iz Paraćina Marta Radojković sa svojim timom izborila se za drugo mesto i učešće na internacionalnom takmičenju zapadnog Balkana.

СЈАЈАН УСПЕХ МАРТЕ РАДОЈКОВИЋ ИЗ ПАРАЋИНА: Ова ученица Технолошке школе пласирала се за такмичење западног Балкана “Пословни изазов”

Foto: Privatna arhiva

Ovo takmičenje namenjeno je učenicima koji žele da osnivaju učeničke kompanije i jedan je od najpoznatijih programa za srednjoškolce, uz podršku Ministarstva omaldine i sporta, a u organizaciji organizacije «Dostignuća mladih»

U nacionalnom finalu učestvovali su timovi đaka iz različitih škola, a četiri prvoplasirana idu na internacionalno nadmetanje. U timu nadarene Paraćinke bili su još Filip Milovanović iz Tehničke škole iz Lazarevca, Milan Jagodić iz Poljoprivredne škole Bač i Branka Krstić iz prokupačke gimnazije. Oni su osmislili aplikaciju koja bi podsticala mlade da se bave fizičkom aktivnošću i neguju zdrave navike.

Nacionalno finale okupilo je 77 učenika iz 19 srednjih škola i 16 gradova Srbije, a timovi su imali zadatak da osmisle brend, proizvod ili uslugu. Uz pomoć mentora oni su napravili biznis planove i video prezenacije svojih ideja, a zatim ih drugog dana predstavili članovima žirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati