ZA GRAD NA DLANU 150 MILIONA: Leskovac postavlja i povezuje video-nadzor

I.M.

05. 03. 2021. u 14:56

MINISTARSTVO državne uprave i lokalne samouprave odobrilo je Leskovcu 127,5 miliona dinara namenjenih postavljanju video-nadzora širom grada, a svi sistemi tehničke zaštite biće integrisani u jedan sistem.

ЗА ГРАД НА ДЛАНУ 150 МИЛИОНА: Лесковац поставља и повезује видео-надзор

Foto: I. Mitić

Reč je o projektu „Grad na dlanu“ koji se sprovodi u okviru „Partnerstva za lokalni razvoj“ u kome Leskovac učestvuje sa dodatnih 22,5 miliona dinara sopstvenih sredstava.

Cilj je povećanje bezbednosti građana i saobraćaja u gradu. Na centralni sistem će, osim kamera na ulicama i raskrsnicama, biti povezani video-nadzori škola, institucija i ustanova, sportskih igrališta, parkova i drugih javnih površina.

O detaljima projekta video-obezbeđenja predstavnici pomenutog ministarstva razgovarali su sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, a njegova implementacija trebalo bi da bude gotova do kraja godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani