RIZIČNA SITUACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Sve je više novozaraženih, bolnički kapaciteti su skoro popunjeni

J.S.

05. 03. 2021. u 10:08

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Pčinjskom okrugu i dalje rizična i ne smiruje se. Podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju ponovo visok procenat zaraženih u odnosu na testirane, a primetan je značajan porast broja zaraženih u Surdulici.

РИЗИЧНА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Све је више новозаражених, болнички капацитети су скоро попуњени

Foto V. N.

Juče je obrađen 451 uzorak iz Pčinjskog okruga,  od tog broja 146 je pozitivnih na koronavirus. Najveći broj novoobolelih je iz Vranja 86, 25 je iz Surdulice, 12 iz Vladičinog Hana, 4 iz Trgovišta, 11 iz Bujanovca i 8 iz Preševa.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 297 pregleda, od čega je 129 broj prvih pregleda.

Bolnički kapaciteti u kovid bolnicama u Pčinjskom okrugu skoro su popunjeni. U Vranju je slobodno svega 15 bolničkih postelja dok je u Surdulici jedan pacijent hospitalizovan preko broja. Ova bolnica zbrinjava trenutno 64 pacijenta, jedan je preko broja prijavljenih bolničkih postelja. U predhodna 24 sata bilo je 7 prijema i isto toliko otpusta.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 145 pacijenata. Od tog broja 133 su pozitivna na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 70. Na bolničko lečenje primljeno je 19 pacijenata, a otpuštena 34. Trenutno je  ovim  kovid bolnicama  15 slobodnih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!