POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KIKINDI: U bolnici ponovo 34 pacijenta

R. Šegrt

25. 02. 2021. u 17:07

IAKO se može pohvaliti velikom procentom imunizacije, epidemiološka situacija u Kikindi trenutno nije dobra.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ: У болници поново 34 пацијента

Foto: R.Šegrt

 Naprotiv, pogrošala se, iako se početkom ovog meseca učinilo da epidemija  kovida 19 jenjava, pa se i Opšta bolnica vratila starom režimu rada i počela specijalističke preglede.

 Krajem januara  bio je smanjen broj obolelih, a na bolničkom lečenju bilo je 12 pacijenata. Ovih dana stanje je značajno lošije. U bolnici su 34 osobe i većina ima srednje tešku ili tešku kliničku sliku. Oboleli su strosne dobi od 40 do 86 godina. Dobra okolnost je što nijedan pacijent nije na respiratoru i što na bolničkom lečenju nema zaražene dece.  

- Povećao se i broj pregleda u febrilnoj ambulanti. Pre tri nedelje dnevno smo imali od pet do deset, najviše 15 pacijenata, a sada  ih je diplo više, ponovo se sa simptomima javi 25 do 30 pacijenata što govori o pogoršanju sitaucije - objasnio je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

Prema podacima Kriznog štaba trenutno su aktivna 293 slučaja, a među zaraženima ima i onih koji su postali pozitivni nakon prijema vakcine. Lekari objašnjavaju da je to moguće, jer je potrebno da prođe određeni period da organizam stekne imunitet i da je taj proces individualan. Zato je neophodno i dalje poštovanje propisanih protiv epidemijskih mera.

Pogoršanje situacije dogodilo se iako je u Kikindi od 20. januara, kada je počela imunizacija, jednu od vakcina do sada primilo 13.438 građana, od čega je 5.071 osoba već dobila i drugu dozu vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru