BEZ PREMINULIH, NOVOZARAŽENIH 18: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

24. 02. 2021. u 13:49

NI današnji zvanični izveštaj, o bolesti od virusa korona u Rudničko-takovskom kraju, tokom protekla 24 časa, srećom ne beleži ni jednog preminulog pacijenta.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, НОВОЗАРАЖЕНИХ 18: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: EPA

Prema dosadašnjim zvaničnim izveštajima, u ovom kraju potvrđeno je još 18 osoba, pozitivnih na virus korona.

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, trenutno je smešteno 19 pacijenata.

- Prema preseku od jutros, na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, trenutno se leči ukupno 19 pacijenata: na Grudnom odeljenju šestoro, na Internom pet, osam na Neurologiji. Na korona virus pozitivno je njih 12, četvoro negativno, troje čeka rezultate testiranja. Tokom protekla 24 časa, dva pacijenta sa simptomima koji ukazuju na korona virus primili smo na lečenje, u istom periodu tri pacijuenta smo otpustili kući – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, izneo je ove podatke:

- Ukupan broj obolelih od kovida-19, u ovom trećem „piku“ epidemije, ovde je 1.720. Od njih, 813 je izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Sva preostala kovid pozitivna lica, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara našeg Doma zdravlja.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.780 lica, uz nažalost 85 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije