BEZ PREMINULIH, U KOVID-BOLNICI 36 PACIJENATA: U Rudničko-takovskom kraju od početka epidemije ukupno zaraženo 1.646

M. B.

12. 02. 2021. u 13:48

DANAŠNjI zvanični izveštaj o epidemiji korona virusa u Rudničko-takovskom kraju, do ovog izveštavanja, srećom ne beleži ni jednog preminulog pacijenta, a za 36 pacijenata saopštava, da su zbrinuti u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД-БОЛНИЦИ 36 ПАЦИЈЕНАТА: У Рудничко-таковском крају од почетка епидемије укупно заражено 1.646

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od njih 36 na Grudnom odeljenju smešteno je 15, na Internom 11 i deset na Neurologiji. Pozitivno na korona virus je 25 pacijenata, devet negativno, dvoje njih čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 sata, četvoro pacijenata smo otpustili na kućno lečenje, u istom periodu primili smo na bolničko lečenje još dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke Opšte bolnice.

Podaci zvaničnika o broju novozaraženih, ovde ponekad izostaju, ponekad se razlikuju, ali, bar tako zasada verujemo, ne previše u razlikama između brojeva testiranih i potvrđenih na kovid-19. Najvažnije je sledeće: podaci o brojevima nažalost preminulih, su tačni.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.586  lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024