VUČEVIĆ POTVRDIO: Dan žalosti na dan sahrane Đorđa Balaševića, Bog bira valjda najbolje među nama!

Novosti online

20. 02. 2021. u 10:45

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će u prestonici Vojvodine biti proglašen žalosti na dan sahrane slavnog pevača i kantautora Đorđa Balaševića.

ВУЧЕВИЋ ПОТВРДИО: Дан жалости на дан сахране Ђорђа Балашевића, Бог бира ваљда најбоље међу нама!

Grad Novi Sad

Vučević je gostujući na televiziji Hepi izjavio da će i zastave biti spuštene na pola koplja, a da će porodica Balašević saopštiti kada će biti sahrana našeg slavnog sugrađanina.

- Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak trenutak pre svega za porodicu Balašević, zatim i za ceo grad, državu i region koji su voleli, odrastali zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila iznenadila njegova smrt. Kao što je umeo u tišini da napiše najveće stihove, tako je nažalost u tišini i pre vremena otišao. Bog bira valjda najbolje među nama. Nadam se da ćemo svi znati da cenimo to što je radio, da čuvamo pre svega njegove pesme, njegov duh. Novi Sad svavako neće biti više isti posle njegove smrti – rekao je Vučević i dodao da slagali se s njim ili ne, voleli ga ili ne, ostavio je dubog trag – naglasio je on.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NE ZABORAVLJAMO ŽRTVE VELIKOG ZLOČINA: Sećanje na Surduličke mučenike