MOŽE BITI BILO KO: Doktor Zoran Jovanović najzaslužniji za besprekorno funkcionisanje kovid jedinica u pirotskoj Bolnici

V.Ć.

19. 02. 2021. u 16:34

DOKTOR Zoran Jovanović, načelnik interne medicine u pirotskoj Opštoj bolnici nedavno je, povodom dana državnosti dobio Zlatnu medalju za zasluge, priznanje koje mu je dodeljeno za bespoštednu borbu za zdravlje pacijenata obolelih od kovida.

МОЖЕ БИТИ БИЛО КО: Доктор Зоран Јовановић најзаслужнији за беспрекорно функционисање ковид јединица у пиротској Болници

Foto: V.Ćirić

Dr Jovanović je i sam bio zaražen kovidom, ali je zarazu uspešno pobedio i nastavio rad sa pacijentima.

- Ponosan sam na priznanje koje sam dobio, mada mogu slobodno da kažem da je identično priznanje mogao da dobije svako u kovid jedinicama: od radnika koji su održavali higijenu u crvenoj zoni, preko medicinskih sestara, tehničara, tehničkog osoblja, administracije. Oni koji su bili uključeni u proces lečenja: od prijema, smeštaja lečenja pacijenata obolelih od korone. Svi koji su u crvenoj zoni na neki način rizikiju svoje živote. Naravno, tu su i naše porodice kojima smo zahvalni, jer su zbog našeg danonoćnog angažmana poprilično trpele i rizikovale da i one budu zaražene, jer je evidentno da je veliki rizik raditi sa koronom. Nažalost ima veliki broj obolelih i preminulih zdravstvenih radnika i priznanje koje je predsednik Vučić uručio na neki način posvećeno je svima njima - kaže skromno ovaj internista i zaključuje da je u početku u kovid jedinicama dnevno bilo i preko 90 bolesnika, a sada ih je nešto oko dvadesetak, što je znak da se u bolnici radilo svojski i stručno.

Dr Goran Petrović, direktor pirotske Opšte bolnice, kaže da je lično on delegirao kolegu Jovanovića za ovo priznanje jer je od momenta formiranja kovid jedinica bukvalno danonoćno na nogama i po odeljenjima u crvenoj zoni i da je najviše učinio za funkcionisanje dela bolnice u kovid režimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna