VIŠE POŽARA NEGO LANE: Zabrinjavajući podaci nadležnih službi u Pomoravskom okrugu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 02. 2021. u 20:11

OD posledica požara na stambenim objektima, od oktobra prošle godine zaključno sa prošlim mesecom, na teritoriji Pomoravskog okruga smrtno je stradala jedna osoba, a tri su povređene.

ВИШЕ ПОЖАРА НЕГО ЛАНЕ: Забрињавајући подаци надлежних служби у Поморавском округу (ФОТО)

Depositphotos

Evidentirana su 83 požara, od kojih je samo u jagodinskoj opštini bilo 34. To je mnogo više nego u prošloj grejnoj sezoni, kada je na stambenim objektima u Pomoravlju bilo 63 požara, od kojih je 21 bilo na teritoriji grada Jagodine.

- Najčešći uzrok požara je ljudski faktor, a uzroci su neadekvatno održavanje ložišta, grejnih tela, uređaja i instalacija, dok manji broj njih izaziva neispravnost grejnih tela. Požari na kontejnerima su takođe učestaliji tokom grejne sezone, a najčešće nastaju zbog toga što ljudi u njih bacaju pepeo i žar iz svojih peći. Ovi požari mogu biti veoma opasni, jer vatra i nepravilno odlaganje otpada mogu da izazovu eksploziju – ocenjuje komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona Saša Ignjatović.

On podseća da su građani, ukoliko dođe do izbijanja požara, dužni da ga ugase na bezbedan način, a ako to nisu u mogućnosti, da hitno pozovu Vatrogasnu službu.

Foto: Arhiva VN

Saša Ignjatović, komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista