RENATA I MARKO PONOS ZRENJANINA: Oni su dobitnici nagrade "Dobročinitelj godine solidarnosti i saradnje" (FOTO)

B. GRUJIĆ

08. 02. 2021. u 19:12

ZA Renatu Ilić i Marka Antića dobitnike nagrade "Dobročinitelj godine solidarnosti i saradnje" u Gradskoj kući u Zrenjaninu organizovan je prijem.

РЕНАТА И МАРКО ПОНОС ЗРЕЊАНИНА: Они су добитници награде Доброчинитељ године солидарности и сарадње (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Oni su među šamionima humanosti u Srbiji, Renata je donirala kosu obolelima od raka, dok je Marko spasao sedmogodišnju devojčicu i njenog ujaka iz Begeja.

- Renata i Marko su istinski heroji i ponos Zrenjanina - naglasio je gradonačelnik Simo Salapura, uz napomenu da su svojim delima pokazali humanost, hrabrost, kao i skromnost i nesebičnost.

Renata Ilić navela je da ju je donacija kose zainteresovala još pre nekoliko godina kada je NURDOR prikupljao donacije za decu obolelu od raka.

- Pre dve godine saznala sam da sličnu akciju sprovodi i NVO "Milica" za žene obolele od raka i nisam uopšte imala dilemu, donirala sam svoju kosu - istakla je Renata uz napomenu da bi volela da to učini još koji put jer je, osećaj kada se nekome pomogne, jako lep.

Marko Antić, maturant Zrenjaninske gimnazije i budući student Akademije umetnosti, koji  je kandidat za nagradu Najplemenitiji podvig godine "Večernjih novosti", istakao je da bi ponovo uradio isto, pomogao i da to nije nešto o čemu je mnogo razmišljao, a da mu je u tom činu mnogo značila podrška drugarice koja je pozvala Hitnu pomoć.

- Ne mislim da o svemu tome treba mnogo da govorim, delo govori samo za sebe, a nasmejana devojčica najlepši je ishod događaja - naglasio je Marko Antić.

Nagradu "Dobročinitelj godine solidarnosti i saradnje" dodeljuje Vlada Republike Srbije na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Priznanja su im proteklog vikenda na svečanosti povodom 100 dana rada Vlade Srbije, u Kombank areni, uručile predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)