EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Ne smanjuje se broj novozaraženih, brine porast obolele dece u školama i vrtićima

J. Stojković

05. 02. 2021. u 13:44

NAJNOVIJI rezultati vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da se broj novoobolelih u okrugu ne smanjuje, a dodatno brine podatak, da je vranjskim osnovnim i srednjim školama primetan porast broja obolele dece i nastavnika, a zabeleženih slučajeva ima i u vrtićima.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Не смањује се број новозаражених, брине пораст оболеле деце у школама и вртићима

Foto: J.Stojković

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže da se poslednjih dana beleže slučajevi u školama, ali da se još uvek ne raspolaže tačnim brojevima. Zorica Jović zamenica gradonačelnika Vranja, potvrđuje da ima više slučajeva u vranjskim školama, ali da će precizne podatke imati do kraja dana kada očekuje informacije iz svih škola. Prema njenim rečima kada su u pitanju učenici veći broj obolelih je u srednjim nego u osnovnim školama, a kada je u pitanju nastavno osoblje možda je za nijansu veći broj predavača u osnovnim školama.

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je procenat zaraženih u odnosu na testirane 25,15 procenata.

- Od 322 uzorka iz Pčinjskog okruga, 83 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 61  iz Vranja, po 6 iz Surdulice i Trgovišta, 5 iz Bujanovca, 4 iz Preševa i 1 iz Vladičinog Hana – kaže epidemiolog Stanković I poziva na poštovanje mera prevencije.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 178 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 96. Uzorkovana je krv kod 112 pacijenta i sačinjeno 67 RTG pluća. Urađena  su  4 PCR, 1 brzi i 112 antigenska testa, od kojih je  57 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 13 pacijenta.

U kovid bolnicama u Vranju trenutno je hospitalizovano 107 pacijenata, dok je u Surdulici na bolničkom lečenju 35 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP