OCENJUJU RAKIJU I VINO: Na smotru Poljoprivredne škole u Vršcu pristiglo najviše uzoraka do sada

J. J. BALjAK

05. 02. 2021. u 13:20

ZA tradicionalnu i priznatu smotru ocenjivanja kvaliteta vina i rakije, koju godinama organizuje Poljoprivredna škola Vršac, pristilo je najviše uzoraka do sada.

ОЦЕЊУЈУ РАКИЈУ И ВИНО: На смотру Пољопривредне школе у Вршцу пристигло највише узорака до сада

J. J. BALjAK

Proizvođači iz cele Srbije ukupno su poslali 236 uzoraka. Od toga je 136 voćnih rakija, 29 lozovača, 33 belih vina, 19 crnih vina, 5 rozea i 14 specijalnih pića.

Stručni žiri je već počeo degustacijom da ocenjuje rakiju, dok će se za vina raditi i analiza u školskoj laboratoriji, u čiji proces su uključeni i sami đaci.

Ove godine će izostati svečanost dodele pehara, medalja i zahvalnica najboljim proizvođačima, a rezultati i imena pobednika biće objavljeni na sajtu škole 14. februara, na dan školske slave Svetog Trifuna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!