NA KRUŽNOM TOKU SPOMENIK MILOJKU VELJOVIĆU: Podrška inicijativi da nekadašnji gradonačelnik Gornjeg Milanovca dobije odličje (FOTO)

V. I.

03. 02. 2021. u 19:12

INICIJATIVU predsednika Opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića - da se na kružnom toku u južnoj industrijskoj zoni postavi spomenik posvećem nekadašnjem gradonačelniku Gornjeg Milanovca Milojku Veljoviću, jednoglasno je podržao Privredni savet ove opštine.

НА КРУЖНОМ ТОКУ СПОМЕНИК МИЛОЈКУ ВЕЉОВИЋУ: Подршка иницијативи да некадашњи градоначелник Горњег Милановца добије одличје (ФОТО)

Foto OU u G. Milanovcu

Privrednici Milanovca složili su se i da pristupna saobraćajnica ponese njegovo ime i da se na taj način izrazi zahvalnost za zasluge utemeljivaču privrednog razvoja ovog grada.

Ovo je samo jedan od zaključaka sa četvrte sednice Privrednog saveta, a koji se tiču važnih privrednih pitanja i interesa građana.

- Što se tiče privrede, rešili smo problem dela kanalizacije u severnoj industrijskoj zoni,koji se pruža do „Spektra“. Druga važna tema je ekologija. Gornji Milanovac treba da napravimo što čistijim gradom. Ružu vetrova ne možemo da promenimo, zatvoreni smo između planine Rudnik i brđanske klisure, ali možemo da sprečimo zagađenje koje dolazi od grejanja.Opština je preduzela sve da narednu grejnu sezonu započne alternativnim izvorom energije - grejanjem na biomasu, a ideja je i da se stimulišu domaćinstva udelom od 20 do 30 odsto kako bi izbacili drva kao energent - rekao je Dragoljub Vukadinović, predsednik Privrednog saveta Gornjeg Milanovca.

Izgradnja toplovoda od nove kotlarnice do Železničke ulice, realizacijom modela Javnog privatnog partnerstva, započeće nakon izbora izvođača. Na sednici je obelodanjeno da je projekat izgradnje zatvorenog bazena u završnoj fazi i da su ustanovljena rešenja grejanja i hlađenja bazena, kao i priključak na kotlarnicu u izgradnji. Krajem februara očekuje se da sva potrebna dokumentacija bude izrađena.

Foto OU u G. Milanovcu

Kada je izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu “Miloš Veliki” u pitanju, najveći deo posla, kako je na sednici zaključeno, je završen. Početkom građevinske sezone, u martu, ili aprilu, započeće radovi na rehabilitaciji postojeće trase od Gornjeg Milanovca do Takova, kao i završetak projekta za trasu od „Tenka“ do Srčanika.

Na sednici su imenovana i dva nova člana-Radmila Trifunović, generalni i izvršni direktor za finansijske poslove Kompanije „Metalac“ i Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za inrastrukturu i saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna