VRANJE SLAVI DAN GRADA: Najviša gradska priznanja medicinarima za lavovsku borbu sa pandemijom (FOTO)

J. Stojković

31. 01. 2021. u 15:12

NA SVEČANOJ sednici povodom 31. januara, Dana grada , dodeljena su najviša gradska priznanja ovogodišnjim laureatima, medicinarima koji su obeležili godinu pandemije.

ВРАЊЕ СЛАВИ ДАН ГРАДА: Највиша градска признања медицинарима за лавовску борбу са пандемијом (ФОТО)

Foto: J. Stojković

Dobitnici “Javnog priznanja 31. Januar” u vidu diploma su: Zdravstveni centar Vranje, zbog izuzetnog rezultata na unapređenju zdravstvene zaštite, Zdravstvena ustanova "Apoteka Vranje", zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i vanrednog izvršavanja zadataka za vreme vanrednog stanja i epidemije Kovid 19 i Zavod za javno zdravlje Vranje, zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i izvršavanja zadataka na planu zaštite i bezbednosti građana.

Foto: J. Stojković

U ime nagrađenih prisutnima se obratila direktorka Zdravstevnog centra Vranje dr Ljiljana Antić. 

- Smogli smo snage i zajedno sa ostalim zdravstvenim strukurama: Zavodom za javno zdravlje Vranje, Apotekom Vranje i gradskim Kriznim štabom sa gradonačelnikom na čelu, pod odlučnim vođstvom države, predsednika Aleksandra Vučića i Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije, napravili smo jedinstven podvig. Odlučno smo reagovali na bolest, uhvatili se u koštac sa ovom nepredvidivom pandemijom, odgovorili na sve izazove koje je vreme i aktuelna situacija postavila pred nas.Vakcinacija koja je u toku i koju realizujemo besprekorno, za nas, naše građane i zemlju Srbiju je pogled u budućnost koji obećava povratak života u sve pore društva. Život mora da pobedi i u to smo odlučni od samog početka duge i neizvesne borbe u kojoj se nalazimo, već godinu dana. Do sada smo imali pasivnu borbu protiv Kovida, sada sa vakcinacijom, konačno vodimo aktivnu ofanzivu protiv korona pandemije – rekla je u svom obraćanju dr Ljiljana Antić.

Foto: J. Stojković

Na svečanosti je prikazan promo film “Postojan grad”, a gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je najpre govorio o teškoćama u protekloj godini izazvanih pandemijom koronavirusa i zahvalio se zdravstvenim radnicima na velikom požrtvovanju i trudu.

Foto: J. Stojković

- Pored svi problema  uspeli smo da, u teškim trenucima, sačuvamo stabilnost finansijskog sistema lokalne samouprave. Sve obaveze izmirujemo na vreme, nema kašnjenja zarada. Budžet Grada je stabilan. Dobili smo i od Republike dodatnih 50 miliona dinara za očuvanje likvidnosti budžeta i na tome smo veoma zahvalni. Ulagali smo u infrastrukturu. Asfaltirali smo i pošljunčali na desetine ulica u seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Izgradili sportske terene, dečja igrališta. Nastavili smo sa realizacijom važnih projekata, koji su godinama gurani pod tepih jer su veoma zahtevni, i u finansijskom i infrastrukturnom smislu. Mislim na rekonstrukciju ulice Bore Stankovića i Gradskog parka. Nastavili smo sa izgradnjom stanova za pripadnike službi bezbednosti, počeli rekonstrukciju paviljonskog dela Bolnice, koji je vredan 1.4 milijarde dinara. Ovo je kapitalan projekat za Grad Vranje i radimo ga uz pomoć Vlade i Predsednika Republike Aleksandra Vučića -  rekao je između ostalog gradonačelnik Vranja.

Svečanoj sednici predhodilo je polaganje venaca ispred spomenika oslobodiocima. Inače, Dan grada se obeležava već nedelju dana unazad nizom sportskih I kulturnih manifestacija čije održavanje je prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)