ZA PRIMANJE VAKCINE SAMO PO POZIVU: Raste broj vakcinisanih Novopazaraca, otvoren još jedan punkt

N.Kočović

28. 01. 2021. u 14:00

OD početka imunizacije protiv korona virusa vakcinu je primilo oko 1.800 Novopazaraca, a sa porastom broja zainteresovanih otvoren je i četvrti punkt na kojem će građani moći da se pelcuju.

ЗА ПРИМАЊЕ ВАКЦИНЕ САМО ПО ПОЗИВУ: Расте број вакцинисаних Новопазараца, отворен још један пункт

Foto: N.Kočović

Prvog dana na punktu u Domu omladine, koji će raditi od osam do 18 časova, nije bilo gužve, ni redova. Oni retki koji su došli da prime vakcinu čitavu proceduru završavali su za desetak minuta, uz još toliko nakon primljene vakcine kako bi dežurni zdravstveni radnici propratili njihovo stanje.

- Rešila sam da primim vakcinu da konačno mogu da bez straha grlim i ljubim unuke, da mogu da mi dođu komšinice, da popijemo kafu, prozborimo koju reč – kaže starija Novopazarka.

U Novom Pazaru se vakcinacija obavlja i na dva punkta u Domu zdravlja, kao i jednom u Zavodu za javno zdravlje, a na raspolaganju su samo vakcine kineskog proizvođača. Narednih dana očekuju se nove doze Fajzer Bajontek i Sputnjik Ve vakcine.

- Apelujem na sve građane da se, putem portala eUprave, registruju i prijave, jer trenutno vakcinu mogu da prime samo oni koji su dobili poziv sa terminom za vakcinaciju i stariji od 75 godina – objašnjava doktor Suad Ibrović.

Zbog pomoći građanima prilikom registracije i prijave za vakcinaciju ponovo je aktiviran kol centar sa sledećim brojevima telefona 020/311-902, 063/178-33-17, 065/564-06-36 i 061/165-35-14.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost